Språk

Förskolan Nyckelpigan firade med egen Nobelfest

2016-12-22 09:38

Med utdelning av medaljer, trerätters middag och besök av självaste Alfred Nobel och hans vän Bertha Von Suttner firade Nyckelpigans förskola Nobeldagen extra pampigt.

– Vi har hela hösten jobbat med tema Nobel på förskolan Nyckelpigan. Arbetet avslutades med nobelmiddag och utdelning av medaljer och diplom, säger Maiken Lindberg-Murén, förskollärare på Nyckelpigan.

Barnen på förskolan Nyckelpigan har fått lära sig om Alfred Nobel och vad han är känd för. Dessutom kom självaste Alfred Nobel och hans vän Bertha Von Suttner på besök. De visade vad som händer när man kastar "dynamit" och hur det låter. Barnen fick fråga Alfred om olika experiment, som sedan inspirerade till egna uppfinningar som visade prov på att de är lämpliga kandidater till ett antal olika Nobelpriser.

– Det har varit fantastiskt roligt att se barnens fantasi vid uppfinningarna och hur intresserade de varit att lära sig. Vi har brutit ner experiment och uppfinningar på barnens nivå för att följa läroplanen och det har gått väldig bra Det har också gjorts en gemensam målning där alla barnen fått måla ett konstverk som vi satt upp i korridoren, säger Maiken.

Vid Nobelmiddagen fick alla barn och pedagoger klä upp sig i finkläder och äta en trerätters festmeny som kokerskan komponerat. Till detta bjöds det äppeldryck i vackra glas. Alla barn fick även medalj med en motivering på varför just de blev uppmärksammade, inom områdena konst, bästa uppfinning och bästa kompis.