Språk

Digitalt initiativ väcker Skolverkets nyfikenhet

2017-05-04 13:07

I slutet av månaden kommer Skolverket till förskolan Duvan. Upprinnelsen till besöket är att verket gick ut och letade efter förskolor som arbetar med digitala verktyg i verksamheten. Förskollärarna Mira Wennström och Sandra Åkerblom Hagelberg som båda jobbar på Duvan skickade in en ansökan och Skolverket har nu bokat in ett besök.

Mira och Sandra har ett stort intresse i att utveckla lek- och lärandemiljöer med digitala verktyg. På Duvan används bland annat surfplattor dagligen som naturliga inslag i verksamheten.

Vågar testa och prova nytt

Förskolan Duvan är inte unik, användandet av den "nya" informations- och kommunikationstekniken finns runt om i kommunens förskolor. Men för Mira och Sandra blev lyckokastet att de båda för några år sedan började arbeta på samma avdelning.

- Vi peppar varandra att testa nya appar och program som vi hittar. Och idag jobbar vi på ett än mer strukturerat sätt med digital teknik i vardagen, berättar Mira och Sandra.

Följ vad som händer på Duvan i sociala medier

Vi kanske får anledning att återkomma när Skolverket ger besked om vilka förskolor som blir föregångare när det gäller digital pedagogisk utveckling. Men tills dess bjuder Mira och Sandra in dig att följa dem på Instagramkontot nyfikenheten. På kontot, som de driver tillsammans i sina förskollärarroller, beskriver, reflekterar, diskuterar och tipsar de om sådant de gör och sånt som händer i det dagliga arbetet med barnen.

Gör gärna ett virtuellt besök på Duvan också - se filmen!