Språk

Nu lanserar vi e-tjänster för förskola och fritidshem

2017-01-03 10:37

Nu kan du använda e-tjänster när du ska ansöka om plats på förskola eller fritidshem, lämna inkomstuppgift, ansöka om tillfällig fritidshemsplats, ansöka om allmän avgiftsfri förskola eller säga upp din barnomsorgsplats.

Digitaliseringen av barnomsorgen genom e-tjänster är ett ytterligare steg för att förbättra servicen till invånarna i kommunen. Sedan tidigare finns ett stort antal e-tjänster inom alla kommunens förvaltningar som kan hittas i e-tjänstportalen.

Områdeschefen för förskolan Lena Åhlen, säger att det är många som efterfrågat den här typen av digitala tjänster.
- Det känns kul att äntligen kunna erbjuda elektroniska tjänster inom detta område. Vi vet att det har varit efterlängtat. Vi vill underlätta i vardagen för invånarna och att kunna erbjuda en digital service så som e-tjänster något som ligger i tiden, säger Lena Åhlen.

Det du behöver för att använda kommunens e-tjänster är ett BankID eller ett Mobilt BankID för att kunna styrka din identitet för vissa tjänster. Vill man även i fortsättningen använda en pappersblankett går det naturligtvis bra. Alla e-tjänste har en motsvarighet i PDF-format som man kan ladda ner, fylla i och skriva ut för att sedan skicka in till kommunen för handläggning.