Språk

Installera solceller på villataket

2017-05-19 13:44

Under 2017 deltar Hallstahammars kommun i ett projekt tillsammans med Energimyndigheten som går ut på att hitta dig som vill installera solceller på ditt villatak. I samband med projektet anordnar kommunen under våren tre seminarier.

Bild på solcellerPå träffarna kommer du att få information bland annat om potentialen för solceller, hur installationen går till samt solenergi ur nätägarens perspektiv.

Tid och plats för de tre solelsträffarna är:

  • tisdag 23 maj klockan 18.30 på Linneagården i Kolbäck
  • torsdag 1 juni klockan 18.30 på Knytpunkten i Strömsholm
  • torsdag 8 juni klockan 18.30 på kommunhuset i Hallstahammar

Solenergi - en bra investering

Solceller producerar el som du kan använda i ditt hus eller sälja vidare ut på elnätet. Det finns investeringsstöd att söka vid installation och du kan få en skattereduktion för den el du säljer ut på elnätet. Potentialen på villatak är stor och de flesta kan få mer än tio procent av sin elanvändning från solceller.
Regeringen har som förslag att till 2040 ska tio procent av vår elanvändning komma från solceller, idag är det mindre än 0,1 procent.

Mer information

Kontakta energi- och klimatrådgivare Carl-Magnus Palmblad, telefonnummer 0220-240 64 eller e-post carl-magnus.palmblad@hallstahammar.se om du vill veta mer om solceller och användning av solenergi.