Språk
Resor / Flexlinjen

Flexlinjen

I Hallstahammars kommun finns en väl utbyggd kollektivtrafik. Brukslinjen, Servicelinjen och Flexlinjen är avgiftsfria och går att använda som anslutning till buss och tåg mot Västerås, Fagersta, Eskilstuna och Köping.

Det här är Flexlinjen

Flexlinjen är en buss som alla kan åka med och som finns i tätorterna Hallstahammar och Kolbäck Du ringer själv och beställer resan. Bussen kommer sedan och hämtar dig vid dörren och kör dig dit du vill inom kommunen. Resan samordnas med andra så du får vara lite flexibel med den tid du vill resa. Flexlinjen är ett mindre handikappanpassat fordon med ramp för rollatorer och rullstolar.

I Hallstahammar trafikerar Brukslinjen och Servicelinjen delar av bostadsområdena varje vardag och med några turer på lördagar. Flexlinjen kör måndag till fredag i Hallstahamamr och Kolbäck samt lördag i Hallstahammar.

Flexlinjen och Servicelinjen - vad är skillnanden?

Servicelinjen är en buss med en egen rutt men utan fasta hållplatser. Den stannar när du vinkar till den. Servicelinjen har en egen tidtabell som finns på bussen, i kommunes kundcenter eller på hallstahammar.se. Servicelinjen har en ramp för rollatorer och rullstolar.

Så beställer du en resa med Flexlinjen

En resa med flexlinjen beställer du på telefon 0220-230 70 senast en timme före att resan ska påbörjas. Du kan ringa på vardagar kl. 8.30 ‑ 16.30. Den tiden du bokar för bussresan till blir preliminär beroende på övriga bokningar. Beställningcentralen kan även hänvisa resenärer till Brukslinjen och Servicelinjen om det är ett bättre alternativ.

Då kan du åka

Hallstahammar
Flexlinjen trafikerar Hallstahammar måndag till fredag kl. 9.30 – 11.30 och 12.30 - 16.30 och lördagar 10.30 – 13.00.

Kolbäck
Flexlinjen trafikerar Kolbäck måndag till torsdag kl. 8.30 – 11.30 och 12.30 – 16.30, fredagar kl. 9.30 – 15.00. Du hittar mer information om Flexlinjen på www.hallstahammar.se/flexlinjen

Flextrafiken är öppen även för rullstolsburna.