Språk
Lediga tomter / Att köpa kommunal...

Att köpa kommunal tomt

Är du intresserad av att köpa villatomt och bygga nytt i Hallstahammar?

I dagsläget finns ett fåtal kommunala tomter att välja mellan. I vänsterspalten hittar du information om de olika områdena . 

Skulle du vara intresserad av att få information när nya tomter släpps i Hallstahammar kommun anmäl ditt intresse här. Det är bara en intresseanmälan och därmed inget bindande.

Så går det till

Om du är intresserad av en kommunal villatomt kan du reservera tomten i 1,5 månad till en kostnad av 2500 kr. Först när bokningsavgiften är betald är bokningen genomförd. Bokningsavgiften dras av på totalsumman vid kontraktskrivning. Skulle ni komma på under bokningstiden att ni inte vill köpa tomten betalas inte bokningsavgiften tillbaka.

Vill du boka en tomt kontakta Therese Pettersson, telefon 0220-24068 eller e-post therese.pettersson@hallstahammar.se

Bestämmer du dig för att slutföra köpet så ska vi teckna ett köpekontrakt innan bokningstiden gått ut. Det görs vid ett personligt möte på kommunhuset. Sista betaldatum står angivet i köpekontraktet och är ca 1 månad från att kontraktet undertecknats.

 

Som slutbevis på tomtköpet får du hem ett köpebrev. Köpebrevet skickas hem till dig efter att kommunen fått betalningen. Köpebrevet är kvittot på att tomten är betald. Köpebrevet ska registreras hos Lantmäteriet Fastighetsinskrivning för att du ska kunna ansöka om lagfart till tomten. Lagfarten är beviset på vem som är ägare till tomten.