Språk
Lediga tomter / Stenhagsvägen

Stenhagsvägen

I slutet av Stenhagsvägen har kommunen två lediga tomter. Dessa heter Nirvana 10 och 11 och priset är 420 kr/kvm. På kartan ovan ser ni hur tomterna kommer se ut. Klicka på tomterna så kommer information upp om storlek, pris och status. Tomterna är avstyckade och klara.

Nirvana 10 och 11 ligger i Hallstahammar med närhet till både förskola och skola. Det är cirka 1 km promenad till centrum där du lätt kan ta bussen in till Västerås och cirka 1,6 km promenad norrut ligger Motionscentrum med fina motionsspår och en skidbacke med lift, Teknikbacken. Närmaste hållplats för busslinjen i kommunen, Brukslinjen, ligger cirka 300 meter från tomterna. Brukslinjen går genom Hallstahammar ner till Kolbäck och vidare till Strömsholm och Borgåsund och är helt kostnadsfri. Här har du nära till det mesta helt enkelt.

Så här går försäljningen på de kommunala tomterna till:

  • Fyll i e-tjänsten här på webben. 
  • Vi kontaktar er när anmälan kommit in.
  • Först när bokningsavgiften på 2500 kr är betald är bokningen genomförd. Bokningsavgiften dras av på totalsumman vid kontraktskrivning.
  • Bokningstiden är 1 1/2 månad.
  • Skulle ni komma på under bokningstiden att ni inte vill köpa tomten betalas inte bokningsavgiften tillbaka.
  • Tid för kontraktskrivning bokas in på Kommunhuset innan bokningstiden löper ut.
  • När betalningen är genomförd skickas ett köpebrev till köparen.
  • Köparen ansöker om lagfart hos Lantmäteriet.

Norr om Stenhagsvägen ligger Kvarteret Fasanen där kommunen planerar för fler villatomter med en beräknad försäljningsstart vintern 2018/2019.

Vid köp av kommunal tomt ingår förutom bygglov, startbesked, VA (anläggningsavgift) och stadsnät: nybyggnadskarta, rutnätsavvägning, grovutsättning, finutsättning samt lägeskontroll.

Har du frågor angående de kommunala tomterna kontakta:
Therese Pettersson telefon:0220-240 68 e-post: therese.pettersson@hallstahammar.se

Hallstahammars kommun vill uppmuntra dig som bygger, att bygga energieffektiva hus och ger därför 50 000 kronor i rabatt vid köp av en kommunal tomt till dig som bygger ett passivhus. Erbjudandet gäller under 2018.