Språk

Nu släpps tomterna i södra Näs till försäljning

2017-11-07 08:09

Måndag den 13 november klockan 8.00 startar försäljningen av villatomterna på det nya området i södra Näs. Bygget av seniorvillor är redan igång men nu ska alltså åtta tomter för fristående villor hitta sina ägare.

Området har ett ypperligt pendlingsläge med närheten till E18 som en stor fördel. Vid köp av en kommunal tomt i södra Näs ingår bygglov, startbesked, anläggningsavgift för vatten och avlopp, stadsnät, nybyggnadskarta, rutnätsavvägning, grovutsättning, finutsättning samt lägeskontroll. Tomtpriset är satt till 410 kronor per kvadratmeter och tomterna är mellan dryga niohundra kvadratmeter till knappt tvåtusen kvadratmeter stora.

Fördelningen av tomter sker i turordning - du anmäler dig här på webben

Många har visat intresse för det nya villaområdet och efter en fördröjning i tidsplaneringen är det nu dags för nästa steg - att släppa tomterna till hugade spekulanter.

Försäljningen av tomter går till så att du fyller i ett formulär här på kommunens webbplats (kommer att finnas tillgängligt måndag 13/11 från klockan 8.00). Därefter kommer de som anmält sitt intresse att i tur och ordning kontaktas för att erbjudas en tomt.

Om du är nöjd med den tomt du erbjuds att köpa betalar du en bokningsavgift på 2500 kronor. Därefter har du en och en halv månad på dig att skriva ett bindande kontrakt för köp av villatomt. Skulle du ångra dig innan köpekontrakt skrivits betalas inte bokningsavgiften tillbaka.

Kolla in området på plats men gör det till fots

På området har en ny väg, döpt till Elin Hammars väg, anlagts. Vägen är ännu inte asfalterad och färdigställd så för den som vill ta sig en titt på området rekommenderar vi ett besök till fots.

Har du frågor angående de kommunala tomterna är du välkommen att kontakta Therese Pettersson, telefon 0220-240 68 eller e-post therese.pettersson@hallstahammar.se

Bild på villaområdet i södra Näs