Språk

Var med och håll vår kommun ren i vår!

2018-02-21 09:37

Varje vår deltar Hallstahammars kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra närmiljön lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Förra året deltog 755 933 hjältar runt om i landet!

Du kan anmäla deltagande till 1 april

Vare sig du är privatperson, medlem i en förening eller organisation eller om ni deltar i samlad trupp från företaget du jobbar på, så är alla välkomna att vara med i aktionen mot nedskräpning. Anmälningen till Vi Håller Rent är nu öppen och du kan anmäla till och med 1 april.

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. Allt material finns att hämta i kommunhusets kundcenter på Prästgårdsgatan 1 i Hallstahammar från och med vecka 16.

Återvinn eller åk till Återbruket

Efter att du plockat skräp tar du själv hand om det skräp du samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk till Återbruket i Trångfors med sådant som hör hemma där.

Mer information och kontaktuppgifter

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Carina Elliott, enhetschef på beställar- och planeringsavdelningen på telefon 0220-240 65 eller e-post carina.elliott@hallstahammar.se.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Bild på kampanjen Håll Sverige Rent