Språk
Möt våra medarbetare / Det långsiktiga m...

Det långsiktiga målet blev verklighet för Malin

Malin Lindblom arbetar som fastighetsförvaltare och projektledare
Malin Lindblom arbetar som fastighetsförvaltare och projektledare

Malins intresse för bygg startade redan under barndomen då hon ofta hängde med pappa till jobbet. Han var byggnadsingenjör och på högstadiet visste hon att hon också ville bli det. Långsiktiga målet var att arbeta med fastighetsfrågor men att det skulle leda till ett arbete inom kommunen hade hon inte planerat.

– När jag utbildade mig till ingenjör inom byggteknik på Mälardalens högskola så tänkte jag inte ens på att jag kunde arbeta med det inom kommunen. Det nämndes aldrig under utbildningen. Men det var inom kommunen jag fick mitt första arbete, säger Malin.

Malin började arbeta som byggnadsinspektör i Eskilstuna kommun år 2003. Hon fick lära sig mycket om hur kommunen fungerar och hur det styrs. År 2006 gick hon vidare till en tjänst i Hallstahammars kommun efter några års arbete med bostadsanpassningsfrågor och som byggnadsinspektör började hon som projektledare inom fastighet.
- Mitt långsiktiga mål har hela tiden varit att arbeta med fastighet. Det är roligt att vara med och utforma kommunen med ändamålsenliga fastigheter för skolor, förskolor och äldreboenden. Det är ett brett område och arbetet är varierande. Det är det bästa med mitt arbete. Sen har jag även fantastiska arbetskamrater som jag trivs bra med, säger Malin.

Att ha ett arbete på hemmaorten har sina fördelar. Malin och maken har två barn och har köpt ett charmigt äldre hus som kräver en del renoveringsarbete.
- Vi hittade ett vackert rött hus med vita knutar som inte låg på landet, men som ändå var avskilt. Den kräver en del renoveringsarbete, men vi är båda rätt händiga. Vi tycker det är roligt att både behålla det autentiska och att sätta vår egen prägel på hemmet.