Språk
Möt våra medarbetare / IT-strategen Magn...

IT-strategen Magnus halkade in på ett bananskal

Magnus Carlsson jobbar som IT-strateg
Magnus Carlsson jobbar som IT-strateg

Magnus byggde upp en reservdelskatalog åt ett företag och det var hans ingång till programmering och en 15 år lång karriär inom IT. Han arbetade på privata företag som systemutvecklare och inom Landstinget som förvaltningsledare för IT innan han började som IT-strateg för Hallstahammars kommun.

- Jag trivs bra här. Det är en mindre organisation med kortare beslutsvägar och det finns en framåtanda i Hallstahammars kommun. Det bästa med mitt arbete är att det är nyskapande och jag får arbeta både operativt och strategiskt. Man utvecklas hela tiden och ska försöka ligga steget före, säger Magnus Carlsson som jobbar som IT-strateg.

Magnus är i grunden självlärd. Han halkade in på IT spåret på ett bananskal. Det började med att han byggde upp en reservdelskatalog åt ett företag, det var hans ingång till programmering.
- Det var mest för egennytta, för att jag själv skulle hitta bättre, men några chefer upptäckte det och jag fick en anställning som systemutvecklare, säger Magnus.

Han arbetade som systemutvecklare i några år och därefter som IT ansvarig på ett telecom bolag innan han började arbeta på den offentliga sektorn på Landstinget Örebro.
- Det finns många fördelar med att arbeta inom offentlig sektor. Det är ett bättre människovärde man bryr sig om sin personal, men just Landstinget i Örebro är så ofantligt stort och beslutsvägarna var långa så där föddes väll tanken att jag skulle söka mig vidare.

Korta beslutsvägar

Tjänsten som IT strateg i Hallstahammars kommun passar Magnus Carlsson som handen i handsken. Han har den övergripande blicken över kommunens IT-system och ska planera för kommunens framtida IT-satsningar.
- Hallstahammars kommun är en mindre kommun, vilket innebär att beslutsvägarna är kortare. Dessutom är det en kommun som inte är rädd för förändringar och vill någonstans, det finns en framåtanda vilket gör att jag inte behöver argumentera för min sak lika mycket och får bra stöd i mitt arbete.