Språk
Möt våra medarbetare / Mimmi Söderlund ...

Mimmi Söderlund - en ung kulturtant

Mimmi Söderlund, kulturpedagogMimmi Söderlund är kulturpedagog

Mimmi Söderlund beskriver sig som en kulturtant trots att hon bara är 33 år gammal. Hon tycker det är ett fint ord som inbegriper väldigt mycket framförallt ett engagemang för kulturen.

Litteratur är det som har legat hennes närmast om hjärtat och bibliotek är det bästa hon vet. Drömmen har alltid varit att jobba med litteratur och unga.
- Man ska unna sig att plugga det man brinner för även om man inte ser karriärsmöjligheterna med det då, säger Mimmi.

Hon studerade under lång tid kurser som hon brinner för. Efter några år funderade hon på om det skulle bli något konkret av alla studier. Det var först vid årsskiftet som hon insåg att hon nästan hade kurser för examen i litteraturvetenskap så nu är hon nästan klar med sina studier.
Meritlistan är lång och erfarenheterna många. Mimmi har arbetat som lärare, föreläsare, skolinformatör och verksamhetsledare på Ungdomens Nykterhetsförbund. Men det var i arbetet som kulturpedagog hon har hittat drömjobbet.
- Tjänster som kulturpedagog dyker inte ofta upp och jag tyckte att det är jätteroligt att Hallstahammars kommun satsar på den typen av tjänster. Jag föll direkt för tjänstens beskrivning.

Hon hade inga förväntningar när hon började men upplever att jobba i kommunen har varit en positiv överraskning.
- Det är trevligt att jobba i en mindre kommun, man får en nära relationer med människor och det är korta beslutsvägar. Jag trivs jättebra, säger Mimmi.
Mimmis roll är att arbeta läsfrämjande och koppla ihop uttrycksformerna dans, film och litteratur för barns läs- och kulturutveckling. För att nå ut till unga har hon öppnat instagramkontot @kulturhusethallsta.
- Genom instagramkontot hoppas jag nå ut till unga personer även om de inte hittat till biblioteket, men jag tror att alla kan ha glädje av att följa kontot.