Språk
Trygghetsskapande... / Håll dig på benen...

Håll dig på benen - gratis halkskydd till dig över 65 år

Logotype för kampanken Håll dig på benen

Hann du inte hämta ut ett gratis halkskydd till dina skor förra vintern. Nu får du som är över 65 år en ny chans. Den 14 november startar vi årets halkskyddskampanj. Från den dagen kan du hämta ut ett gratis halkskydd så att du kan hålla dig på benen när det är halt ute. 

Vem kan få ett gratis halkskydd?

För att kunna kvittera ut ett halkskydd ska man vara 65 år eller äldre och bosatt i Hallstahammars kommun.

Storlekar

Halkskyddet finns i medium och large för att passa olika skostorlekar. Du får naturligtvis prova så att det passar när du besöker oss.

Här hämtar du ditt halkskydd

Du kvitterar ut halsskyddet hos kundcenter i kommunhuset som du hittar på Prästgårdsgatan 1  i Hallstahammar. Öppettider: Måndag-torsdag, 8:00-16:30, fredag kl. 8.00 - 16.00. Det går utmärkt att ta Brukslinjen hit. Hållplats finns på Skolgatan, hållplats Kommunhuset/Eldsboda, strax intill kommunhuset. Se karta.

Fakta om halkskyddskampanjen:
Fotgängare är den trafikantkategori som drabbas av flest skador vid is/snöväglag. Många olyckor är singelolyckor där man som gående halkar omkull, vilket tyvärr ofta leder till svåra skador som tar lång tid att läka. Halkolyckorna leder även till stora kostnader för samhället. Det är inte ovanligt att en enda halkolycka kan kosta samhället 250 000 kronor.

Inom Hallstahammars kommun är det utifrån tillgänglig statistik cirka 20 personer som varje vinter skadar sig så svårt att man uppsöker akutsjukvård till följd av en halkolycka. Medelåldern bland de som skadar sig är cirka 59 år.

Användandet av halkskydd är en viktig förebyggande åtgärd som ett komplement till samhällets övriga förebyggande insatser. Därför satsar Hallstahammars kommun på en halkskyddskampanj och erbjuder gratis halkskydd till personer 65 år och äldre i Hallstahammars kommun.

Syftet med kampanjen är att minska antalet personer som skadar sig till följd av en halkolycka och att sprida kunskap i kommunen om olika vad man själv kan göra för att minska antalet halkolyckor.