Språk

Kultur för alla

Hallstahammar har ett rikt kulturutbud.  Ett levande kulturliv drivs av såväl föreningar som organisationer och företag och det finns många som utövar kulturaktiviteter på sin fritid. Under året finns många arrangemang för alla åldrar och smakriktningar.

Burundiska föreningen dansar vid Nationaldagsfirande på Skantzen

Skapa själv eller upplev kultur

Många kulturföreningar ägnar sig åt skapande verksamhet för gammal som ung. I Hallstahammars kommun finns ett rikt utbud av kulturevenemang och exakt vad som är på gång hittar du i evenemangslistan. Länk hittar du till höger på sidan.

Mat och konsert

Flera restauranger och caféer erbjuder olika kulturutbud. På Jazzens Museum i Strömsholm arrangeras till exempel konserter med kända artister hela sommaren. På Westerqwarn Pub & Restaurang arrangeras återkommande evenemang och utställningar. Det nyöppnade Brukshotellet erbjuder bland annat trubadurkvällar.

Brett utbud

Utöver allt detta hittar du i kommunen också två bibliotek, flera museer, två biografer, kulturskola, stor amatörteaterverksamhet, vackra naturområden och många mötesplatser med kulturaktiviteter.

UKM 2008 Sångtrio

Barn och unga

Barn och ungdomar får sin del av kulturutbudet.  Förskolor och skolor bjuds in till olika kulturupplevelser och erbjuds också möjlighet att skapa själva i olika sammanhang. Familjeföreställningar arrangeras varje termin för de mindre barnen.