Språk

Årets kultur- och idrottsstipendiater utsedda

2016-12-05 14:48

Under helgens julmarknad delades årets kultur- och fritidsstipendier ut till tre personer och två föreningar. Här följer namnen på mottagarna samt motiveringarna som följde deras stipendier.

Hallstahammars kommuns idrottsstipendie till idrottledare tilldelas:

Abdi Fatah Mohamoud, en ledare med engagemang som brinner för idrotten och ungdomar. Han har hjälpt många unga medlemmar i föreningen att träna fotboll.

Hallstahammars kommuns kulturstipendie till enskild utövare med utvecklingspotential tilldelas:

Emil Geidemark som för sitt filmskapande bland annat tilldelats Guldmisteln med sin kortfilm "The Freestyler" och har dessutom utmärkt sig som en av de bästa eleverna på den nyligen slutförda filmarbetarutbildningen. Emil har visat ett intressse och talan för film utöver det vanliga och är därmed en värdig mottagare av kulturstipendiet för enskild utövare.

Hallstahammars kommuns idrottsstipendie till enskild idrottsutövare med utvecklingspotential tilldelas:

Rasmus Lindberg, en kille som växlat om från dataspel till handboll på ett år. Idag lever och andas han handboll. Det är det största i hans liv. Han är en glad och positiv kille som visar att det går att göra en livsstilsförändring, bara viljan finns.

Hallstahammars kommuns kulturstipendie till förening tilldelas:

IOGT-kören som under sina snart 90 år varit en trogen institution där sångare med glädje deltagit i verksamheten, under repetitioner, såväl som under de många konserterna i kommunen under åren. Kören är en aktiv ensemble som är en viktig del av kommunens musikliv, inte minst under årets högtidsdagar.

Strömsholms Ridsportförening är en mycket aktiv förening med över 300 medlemmar. Föreningen utövar ridsport på elitnivå. Man genomförde en mycket stark säsong och lyckades till slut vinna Lag-SM i Falsterbo. En utomordentligt stark prestation.

Foton: Anders Geidemark