Språk

Boulehallen invigd – nu kan du boka bana

2017-04-19 12:57

På förmiddagen onsdag den 19 april invigdes Hallstahammars nya boulehall i Parkskolans lokaler, Eldsbodavägen 8. Fyra pensionärsföreningar kommer att ha stående speltider i hallen. Övriga tider under veckans sju dagar kan alla som vill spela, boka bana. 

Många var de spelsugna som samlats för att lyssna till invigningstal och därefter premiärspela på de splitter nya banorna. Jan Fagerström, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen berättade i sitt invigningstal om hur idén om flytt av boulehallen kläcktes. Invigningen inramades också av traditionell bandklippning och trumpetfanfar.

Boulebanorna är till för alla – ung som äldre

När nu den nya, mer ändamålsenliga boulelokalen invigts, kan vi också passa på att locka fler att spela boule.

- Boule är bra friskvård! Sporten passar inte bara äldre utan vem som helst kan spela, säger Jan Fagerström och vill med det uppmana till spel.

Bild från invigningen av boulehallen; Eva-Lena Verner, projektledare planerings- och beställaravdelningen, Jan Fagerström, enhetschef kultur- och fritidsförvaltningen, Göran Lindén och Eva Spännare, Sveriges Pensionärsförbund, seniorernaEva-Lena Verner, projektledare planerings- och beställaravdelningen, Jan Fagerström, enhetschef kultur- och fritidsförvaltningen, Göran Lindén och Eva Spännare, Sveriges Pensionärsförbund diskuterar spelregler och klotens placering i premiärspelet.

Huset lever upp när fler verksamheter flyttar in

Boulehallen i Parkskolan ligger i det före detta industrigymnasiets lokaler som länge stått tomma. Lokalerna ägs av kommunen och huset är på väg att leva upp igen då även boxningsträningar i Hallstahammars Kultur- och Idrottsförenings regi snart flyttar sin verksamhet till hallen vägg i vägg.

Förutom föreningsverksamhet kommer även delar av socialförvaltningens verksamhet att flytta in. Till sommaren ska den dagliga verksamheten för personer med funktionsnedsättning flytta från sina nuvarande lokaler och till hösten ska hemtjänstens medarbetare utgå från adressen på Eldsbodavägen.