Språk

Föreläsningar och aktiviteter under eMedborgarveckan i Hallstahammar

2018-10-05 11:08

eMedborgarveckan är en nationell kampanjvecka där e-tjänsternas tillgänglighet är i fokus. Det här händer på Hallstahammars bibliotek under eMedborgarveckan.

Föreläsning - Det föräldrafria nätet

Välkommen till en föreläsning om de ungas föräldrafria liv på nätet och hur vi vuxna kan hjälpa barnen att inte utsättas eller utsätta andra för brott. Vuxna samt barn på 9-12 år är välkomna.

Kvällens föreläsare Maria Dufva har en lång erfarenhet som kriminolog och medlare. Hon är också en flitigt anlitad föreläsare och syns även i tv där hon regelbundet anlitas för att kommentera händelser som rör barns säkerhet på nätet.

Så här säger Maria Dufva om varför vi behöver lära oss mer om våra barns verklighet på nätet:
"De allra flesta föräldrar är väldigt intresserade av sina barn, men på nätet lever de ändå oftast föräldrafritt. Vi lämnar inte våra barn ensamma på en nattklubb eller en finlandskryssning. Men varje dygn lämnas tusentals barn ensamma i olika chattrum på nätet med samma klientel som finns i baren."

Tisdag 9/10 klockan 18.30 i Café Reflektionen (biblioteket)

Föreläsningen är en del av eMedborgarveckan i Hallstahammar, som även erbjuder följande aktiviteter:

Hur källkritisk är du?

Hela veckan (eller så långt lagret räcker)
Testa vår tipspromenad och få en Bamsetidning som pris.

Läseklubben

Torsdag 11/10 kl. 16
Vi tipsar om spännande böcker som utspelar sig i den virtuella världen och framtiden, samt visar bra appar/hemsidor för lässugna. För dig som är 9-13 år.

Surfplattecafé

Tisdag 9/10 kl.13-16
Ta med din surfplatta och ställ frågor om appar och sociala medier. Inga frågor är dumma! Biblioteket bjuder på fika.

E-tjänsthörna i bibliotekets entré

Tisdag-fredag kl. 14-16
Möt medarbetare från kundcenter som visar hur e-tjänster kan förenkla din vardag. Testa befintliga e-tjänster eller kom med förslag till nya.