Programmet för Hallstahammar Pride - Hallstahammars kommun

Språk

Programmet för Hallstahammar Pride

2018-07-05 10:05

Under nästan hela vecka 34 manifesterar Hallstahammar för mångfald och allas rätt att vara sig själv. Programmet för Hallstahammar Pride börjar nu ta form och kommer innehålla föreläsningar, paneldiskussioner, regnbågsmässa, teaterföreställning med mera. Veckan avslutas på lördagen den 25 augusti med den första prideparaden i kommunens historia.

- Vi har varit många som planerat för Hallstahammar Pride, men idén kommer från HBTQ-gruppen för ungdomar. Ungdomarna kontaktade kommunens politiker och fick ett positivt gensvar. Och nu är vi snart där - i augusti går Hallstahammars egna Pride av stapeln, säger en nöjd Annelie Salminen, projektledare för festivalen och till vardags barn- och ungdomscoach i Hallstahammars kommun.

Löpande uppdatering på Facebook - Hallstahammar Pride

Programmet i korthet

Måndag 20/8

Tisdag 21/8

Onsdag 22/8

Torsdag 23/8

Fredag 24/8

Lördag 25/8

  • Samling på Hammartorget (mellan Coop och Lidl), klockan 16.00 - Prideparad!
    Avgång klockan 16.30, paraden går genom centrum och avslutas vid Skantzö med en picknick.

Ett brett samarbete

I arbetsgruppen som tagit fram programmet sitter representanter från olika delar av Hallstahammars kommun, ABF, Svenska kyrkan, Autismföreningen Hammaren, Västmanlands Idrottsförbund, ungdomar och andra delar av civilsamhället.

Mer information

Vill du veta mer? Vill du vara med och bidra, kanske som volontär, eller på annat sätt? Kontakta oss gärna!

Projektledare Annelie Salminen, tfn. 0220-247 34, e-post annelie.salminen@hallstahammar.se. Under Annelies semester (9 juli-5 augusti) är du välkommen att kontakta kundcenter, som tar hand om och för dina frågor vidare. Kundcenter når du på tfn. 0220-240 00 eller e-post kundcenter@hallstahammar.se.