Språk

Vårens föreläsningar i kulturhuset

2018-01-31 11:17

Välmående, naturfoto, tvångssyndrom och släktforskning. Vårens föreläsningar i kulturhuset bjuder på en intressant spännvidd.

 

Öka din energi och ork i vardagen
Torsdag 8 februari kl. 19


SISU Idrottsutbildarna bjuder in till en kväll med temat hälsa! Hälsa handlar om balans. Balans mellan kost, rörelse, träning, tankar, känslor, återhämtning, sömn, glädje och njutning.
Vi behöver alla delar för att må bra!

Föreläsare: Jenny Möller, utbildad hälsoutvecklare, närings-terapeut och föreläsare. Mer info: www.balancebylife.se.

Naturfotografens väg – En resa i ord och bild genom fyra decennier
Torsdag 22 februari kl. 19

Anders Geidemark berättar och visar bilder om sitt liv som naturfotograf och författare. Sedan han som trettonåring började med naturfoto har han haft en förkärlek för den nordiska skogsnaturen. Arbetet har även fört honom till Island, Albanien och Nordnorge. Han jobbar även som naturguide och expeditionsledare på Svalbard. Favoritmotiven handlar om att visa ett djur eller en fågel i sin rätta miljö, där intressanta linjer, former och ljusstämningar bygger upp bilden. Anders  ombinerar gärna olika uttrycksformer i bok- och bildspelsproduktioner. Kring detta är också Geidemark en regelbunden gästföreläsare på fotoskolor runt om i Norden.

En komisk berg- och dalbana om ett liv med spretande toner – om psykisk ohälsa och kreativitet
Torsdag 15 mars kl. 19

Linn Bark, körledare, författare, tecknare, sångerska, föreläsare och tvåbarnsmamma, berättar:
"Mina föreläsningar handlar om min kamp mot mitt tvångssyndrom m.m. och belyser någonting som i dagens samhälle kan uppfattas som sårbart och skamligt. Jag presenterar mina erfarenheter med viss komik. Komiska berättelser om hur psyket kan strula till det för en. Historier från mitt berg-och-dal-bana-liv med psyket i fokus. Om tabun, skammen och rädslan.  Förlossningsdepression. Att gå i skolan och möta arbetslivet med en psykisk sjukdom. Hur anhöriga spelar in. När kärlek och psykisk sjukdom möts. Hur kroppen kan ta stryk av psykisk sjukdom.”
Arr: Studieförbundet Vuxenskolan.

Leta i historien och bli överraskad av vad du hittar
Torsdag 12 april kl. 19

Har du funderat på att börja släktforska eller redan har släktforskat ett tag? Du är välkommen till en inspirerande föreläsning om släktforskning. Föreläsare är Jan Hultberg från föreningen Västra Mälardalens Släktforskare. Han har hittat många nu levande personer i Hallstahammarstrakten som har gemensamma anor med hans barn.

Jan har släktforskat i 30 år och var initiativtagare till bildandet av Västra Mälardalens Släktforskare. Han har skapat en databas med information om drygt 113 000 personer, huvudsakligen med ursprung från Västmanland.

Arr: Västra Mälardalens Släktforskare

 

Föreläsningarna i Kulturhuset är ett samarbete mellan biblioteket, studieförbund och föreningar. Föreläsningarna är gratis och ingen föranmälan krävs.