Språk
Uppleva & göra / Turism

Turistinformation

Vitsippor vid Sörkvarnforsen . Foto, Anders Geidemark.

Vår kommun är ett par mil på höjden och kortare än så på bredden och därför lätt att missa när man tittar på en karta, men har du hört talas om compact living? Vi utnyttjar ytan maximalt och får plats med ett slott, en av Sveriges äldsta kanaler, 13 slussar, tre naturreservat och tre samhällen. Här lyfter vi fram ett axplock av saker du kan se, platser där du kan äta och saker som du kan göra när du tittat och ätit klart.

Välkommen till Hallstahammar, Kolbäck, Strömsholm!

Pelargondagar 29-30/4

2017-04-19

Pelargonutställning hos Prästgårdensblommor lördag och söndag 29-30/4, båda dagarna klockan 10-16 . En tradition som blir större och större för varje säsong. Kom och se hundratals olika sorter av den mycket populära pelargonen. Här finner du unika sorter från flera olika förädlare. 

Läs mer om pelargondagarna
 

ÅsbySkantzendagen 6 maj

2017-04-19

Populära familjedagen på vackra ÅsbySkantzen området i Hallstahammar är den 6 maj mellan klockan 10-15. Kom och prova på olika aktiviteter för både vuxna och barn. Kanske utmana varandra i en klassisk femkamp?

Läs mer om ÅsbySkantzen dagen
 
 

Tidö turistväg

2017-04-18

Tidövägen mellan Hallstahammar och Västerås är Västmanlands första och hittills enda turistväg. Följ den och du hittar bland annat Strömsholms slott, Rytterne kyrkoruin och Tidö slott efter vägen.

Läs mer om Tidö turistväg
 

Boende & konferens

2016-11-04

Ta en paus och unna dig en härlig vistelse hos oss. Hotell eller varför inte ett mysigt B&B? Titta gärna över de olika alternativen som finns.

Läs mer om de olika boendealternativen