Språk
Uppleva & göra / Turism

Turistinformation

Midsommar vid Skantzen. Foto, Anders Geidemark.

Vår kommun är ett par mil på höjden och kortare än så på bredden och därför lätt att missa när man tittar på en karta, men har du hört talas om compact living? Vi utnyttjar ytan maximalt och får plats med ett slott, en av Sveriges äldsta kanaler, 13 slussar, tre naturreservat och tre samhällen. Här lyfter vi fram ett axplock av saker du kan se, platser där du kan äta och saker som du kan göra när du tittat och ätit klart.

Välkommen till Hallstahammar, Kolbäck, Strömsholm!

Hallsta Triathlon

2017-05-17

För 14:e året i följd genomförs Hallsta Triathlon den 27-28 maj 2017. Det vackra grönområdet vid Skantzsjön och brukshistoria ramar in de uppskattade tävlingarna.

Läs mer om Hallsta Triathlon
 

Strömsholmsdagarna 2017

2017-05-22

För 99:e året i rad arrangeras det i sommar hästtävlingar i Strömsholms Slotts slottspark. SM i dressyr och hovslageri är tillsammans med internationell fälttävlan några av de sportsliga programpunkterna. Denna gång tar även andra djur och nya showinslag plats i evenemangsprogrammet.

Läs mer om dagarna 2-6 juni
 
 

Tidö turistväg

2017-04-18

Tidövägen mellan Hallstahammar och Västerås är Västmanlands första och hittills enda turistväg. Följ den och du hittar bland annat Strömsholms slott, Rytterne kyrkoruin och Tidö slott efter vägen.

Läs mer om Tidö turistväg
 

Boende & konferens

2017-05-22

Ta en paus och unna dig en härlig vistelse hos oss. Hotell eller varför inte ett mysigt B&B? Titta gärna över de olika alternativen som finns.

Läs mer om de olika boendealternativen