Språk
Turism / Saker att göra

Saker att göra

Här följer några tips på det utbud av saker som du kan göra i vår kommun. Vill du ha fler tips, tveka inte att höra av dig till oss. Vi hjälper gärna till.

Hallstahammars kommun har ett mycket rikt och aktivt föreningsliv. Hela föreningsregistret hittar du till höger på sidan. Där finns också fler tips på aktiviteter.

Badplatser

Vi kan erbjuda två innomhusanläggningar, Vallmobadet och Sporthallen. Samt två sommaranläggningar. En med pool och vattenruschbana, Skantzöbadet, och ett friluftsbad i Borgåsund med bryggor och liten sandstrand.


Läs mer om våra badplatser
 

Bruksleden

Bruksleden är en 25 mil lång vandringsled uppdelad i 27 olika etapper. Etappkartor skriver du själv ut från hemsidan, där du även kan få olika vandringsförslag.
I Hallstahammar startar Bruksleden vid Motioncentrum, Duvhällarna.

Läs mer om Bruksleden
 

Cykel

Längs Strömsholms kanal finns en elva mil lång cykelled. Från Smedjebacken i norr till Borgåsund i söder. Vill du ha förslag på övernattningsställen eller sevärdheter så ta kontakt med Turistinformationen längs kanalen så hjälper vi dig.

Läs mer om cykelturer
 

Evenemangskalender

Tips på dagens och kommande aktiviteter hittar du i vår evenemangskalender.

Läs mer i våra evenemang
 

Fiske

Det huvudsakliga fiskebeståndet i Kolbäcksån och Strömsholms kanal består av gädda, abborre, gös, asp, sutare, ål. Även öring kan förekomma då inplantering sker i området. Fiskekort krävs och kan bland annat köpas (maj-sep) på Turistbyrån.

Läs mer om fiske
 

Fågelskådning

I Strömsholms naturreservat vid Ladugårdssjön, intill väg 252, finns en fin utsiktsplats för fågelskådning. Utsiktsplatsen är rullstolsanpassad.

Läs mer om Strömsholms naturreservat
 

Golf

Det finns bangolf för den drivne minigolfspelaren och en mycket omtyckt niohålsbana i naturskön miljö, tre kilometer från Strömsholm.

Läs mer om golf
 

Kanot

Mellan Sveriges i särklass vackraste kanal tar dig med på ett äventyr som du sent kommer att glöma. Fantastiska vyer och möten med vilda djur gör resan till ett minne för livet.

Läs mer om kanoting här
 

Museer

Många skatter ligger fortfarande gömda och bevarade från vår vetskap, men många skatter har under årets lopp bevarats och varsamt tagits hand om för att du och jag ska kunna få se och uppleva historia. Låt oss få ge dig tips och idéer på intressanta besöksmål.

Läs mer om våra museer
 

Naturområden

"Ett naturreservat är ett område med stor betydelse för människan, flora, fauna eller är av intresse ur ett geologiskt perspektiv. Naturreservat är den mest effektiva och användbara skyddsformen för bevarande av större naturområden. De studeras ofta ingående av forskare och bevakas av naturvårdsgrupper."
(Wikipedia)

Läs mer om våra naturområden