Språk
Kulturskolan / Foto, kör och skr...

Kulturskolan ger nya kurser i år


Foton: Highwaystarz/Adobe stock, Sergey Zolkin, energepic.com

Tack vare att kulturskolan beviljats utvecklingsbidrag från Kulturrådet kan vi under 2017 och 2018 erbjuda tre nya kurser: skrivarverkstad, körsång och grundkurs i foto. Dessa kurser är kostnadsfria. Du som inte redan är inskriven på någon annan kurs har förtur till platserna på de nya kurserna. Anmäl dig i vår e-tjänst som du hittar här.

NYTT: Teckenkör
Kursledare: Marie Jakobsson

Går du på gymnasiesärskolan eller har nyligen avslutat skolan och är sugen på att sjunga på din fritid? Till hösten startar vi en teckenkör på kulturskolan. Vi kommer att sjunga visor, rock, pop och schlager med rörelser och/eller teckenstöd till. Vi kommer även att spela instrument.

Kurstid: Tisdagar 18-19
Start 5 september i Kulturlabbet i Kulturhusets källare.


Grundkurs i fotografering

Kursledare: Anders Geidemark

- för högstadie- och gymnasieelever. Här får du lära dig att använda en systemkamera. Vi går igenom kamerans olika inställningar och hur man bäst komponerar en bild. Vi kommer även lära oss en del bildhantering i Photoshop och hur man gör enkla produktioner, till exempel bildspel. Kamerautrustning samt dator för bildhantering får lånas utan extra kostnad.

Kurstid:
Torsdagar 18-20


Kör

Körledare: Tanja Soininen

I kören kommer du att få sjunga olika slags musik tillsammans med andra. Fokus kommer att ligga på sångglädje, röstvård, stämsång och gemenskap.

Kurstid från och med höstterminen 2017:
torsdagkvällar 17.30-18.10 för 7-9 år och 18.20-19.00 för dig som är 10 år och uppåt. 
Start 31 augusti i Kulturlabbet i Kulturhusets källare.


Skrivarverkstad

Ledare: Mimmi Söderlund

I skrivarverkstaden använder vi ord och fantasi för att skapa olika sorters texter. Genom enkla och inspirerande övningar utvecklar vi vårt skrivande. Du behöver inte ha skrivit mycket förut, det viktiga är att du är nyfiken på att skriva mer.

Kurstid: tisdageftermiddagar/kvällar från klockan 16.30 och framåt. Exakt tid bestäms efter att gruppindelningen är färdig. Vi delar in grupperna efter ålder på de som anmäler sig.   

Obs: du som går i årskurs 6-9 kommer kunna delta i en öppen skrivarverkstad på torsdageftermiddagar - vi återkommer när vi startar igen efter sommaren. Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp.

Med stöd från