Språk
Kulturskolan / Passa på!

Kurser och workshops med stöd från Kulturrådet


Foton: Highwaystarz/Adobe stock, Sergey Zolkin, energepic.com

Tack vare att kulturskolan beviljats utvecklingsbidrag från Kulturrådet kan vi sedan 2017 erbjuda nya kurser och vi kommer under 2018 bjuda in till olika workshops. Allt detta är kostnadsfritt. Du som inte redan är inskriven på någon annan kurs har förtur till platserna på de nya kurserna. Anmäl dig i vår e-tjänst som du hittar här.

NYTT: Musikproduktion
Lärare: Kevin Croner

Är du nyfiken på att skriva egen musik? Vill du producera hiphop eller house i datorn? Spelar du instrument och vill lära dig spela in på riktigt? Kulturskolan anordnar fr.o.m. våren workshops och längre fram kurser inom musikproduktion, och vill därför veta vad just du vill lära dig!

Ålder: 13-18. Ingen förkunskap eller egen utrustning krävs. Är du intresserad? Kontakta Kevin Croner med dina önskemål eller frågor! Ring eller sms:a 070-3854710 eller e-posta kevin.croner@hallstahammar.se. Använd länken ovan för anmälan.

NYTT: Bild och form
Lärare: Lisa Hedlund

Under vårens resterande pysseltorsdagar i Perspektivet (Kulturhuset, plan 2) kommer Lisa att finnas på plats för att inspirera och instruera, och under sommarlovet kommer vi att erbjuda aktiviteter inom detta ämne. Håll ögon och öron öppna, eller anmäl dig, så hör vi av oss när vi vet mer eller om det startas en kurs.

 

 

Teckenkör
Körledare: Marie Jakobsson

Går du på gymnasiesärskolan eller har nyligen avslutat skolan och är sugen på att sjunga på din fritid? I höstas startade vi en teckenkör på kulturskolan, och det finns plats för fler. Vi sjunger visor, rock, pop och schlager med rörelser och/eller teckenstöd till. Vi kommer även att spela instrument.

Kurstid: Tisdagar 18-19
Plats: Nibbleskolan


Grundkurs i fotografering


- för högstadie- och gymnasieelever. Här får du lära dig att använda en systemkamera. Vi går igenom kamerans olika inställningar och hur man bäst komponerar en bild. Vi kommer även lära oss en del bildhantering i Photoshop och hur man gör enkla produktioner, till exempel bildspel. Kamerautrustning samt dator för bildhantering får lånas utan extra kostnad.

Kurstid: Torsdagar 18-20
Plats: Medialabbet (Kulturhusets källare)


Kör

Körledare: Tanja Soininen

I kören kommer du att få sjunga olika slags musik tillsammans med andra. Fokus kommer att ligga på sångglädje, röstvård, stämsång och gemenskap.

Kurstid: Torsdagar 17.30-18.10 för 7-9 år
Torsdagar 18.20-19.00 för dig som är 10 år och uppåt. 
Plats: Kulturlabbet (Kulturhusets källare)


Skrivarverkstad

Ledare: Mimmi Söderlund

Skrivarverkstaden kommer under 2018 att erbjudas i workshopformat och som lovaktivitet. I skrivarverkstaden använder vi ord och fantasi för att skapa olika sorters texter. Genom enkla och inspirerande övningar utvecklar vi vårt skrivande. Du behöver inte ha skrivit mycket förut, det viktiga är att du är nyfiken på att skriva mer. Du som anmält dig till skrivarverkstad kommer att få inbjudan när vi bestämt datum.

Slöjdworkshops

Vi erbjuder workshops i slöjd även under vårterminen 2018, se här.

Med stöd från