Språk
Startsida / Näringsliv

Näringsliv

Till oss kan du vända dig om du har frågor som handlar om företag eller företagande.

Vi hjälper exempelvis till med om du har tankar kring att starta eget företag, om du vill veta vilka tillstånd du behöver eller om letar efter en ny lokal eller mark. Vi har även ett stort kontaktnät med andra näringslivsorganisationer, du hittar dem under fliken Stöd och rådgivning i menyn på vänster sida.

Näringslivsenheten hittar du på kommunhuset på Prästgårdsgatan 1, i Hallstahammar. Vi samarbetar mycket med de företagsnätverk som finns i kommunen och samarbetsorganisationen över dessa, Hallstahammar Promotion. 

Arminé Kanakanian, ny kommunjurist och upphandlare på Hallstahammars kommun

2018-03-06

Jag har en tjänst som kommunjurist och upphandlare men konsumentvägledning ingår också i mina uppgifter. Frågor som rör all sorts kommunal juridik hamnar på mitt bord.

Läs mer här
 

Stöd för tillväxt i etablerade företag

2018-03-06

Det finns en hel del företagsfrämjande aktörer i länet som arbetar för att näringslivet i Västmanland ska kunna växa och utvecklas. Här kan du läsa om några av dessa och deras erbjudanden för tillfället - många helt kostnadsfria!

Läs mer här
 
 

Kickstart Digitalisering i industrin

2018-03-05

Kickstart är ett digitaliseringsinitiativ med syfte att ge insikt och inspiration för att ta vara på de möjligheter som digitaliseringen innebär. 

Läs mer här
 

Hallstahammars kommun har blivit utvald för pilotprojektet ”Entreprenörskap i skolan - den röda tråden”

2018-03-01

Handelskammaren Mälardalen genomför tillsammans med Mälardalens Högskola och Region Västmanland pilotprojektet ”Entreprenörskap i skolan - den röda tråden”.  

Läs mer här
 
 

Snabba pengar till små aktiviteter

2018-02-27

LAG Leader Mälardalen fattade den 7 februari beslut om att avsätta ca 1 miljon kronor till mindre utvecklingsaktiviteter i området. Leader Mälardalens nya Småprojekt - snabba pengar till små aktiviteter, kan vara aktiviteter inom Klimat, energi och miljöInkludering och integration eller Lokal utveckling

Läs mer här
 

EU-stöd beviljat för utveckling av företagandet i Strömsholm

2017-10-02

Destinatin Strömsholm, i samarbete med Hallstahammars kommuns näringslivsenhet, har blivit beviljade projektstöd för affärsutveckling av Destination Strömsholm inom Landsbygdsprogrammet 2014-2020. 

Läs mer om projektstödet