Språk
Startsida / Näringsliv

Näringsliv

Till oss kan du vända dig om du har frågor som handlar om företag eller företagande.

Vi hjälper exempelvis till med om du har tankar kring att starta eget företag, om du vill veta vilka tillstånd du behöver eller om letar efter en ny lokal eller mark. Vi har även ett stort kontaktnät med andra näringslivsorganisationer, du hittar dem under fliken Stöd och rådgivning i menyn på vänster sida.

Näringslivsenheten hittar du på kommunhuset på Prästgårdsgatan 1, i Hallstahammar. Vi samarbetar mycket med de företagsnätverk som finns i kommunen och samarbetsorganisationen över dessa, Hallstahammar Promotion. 

Kanonstart på Handelskammarens pilotprojekt "Entreprenörskap i skolan - den röda tråden"

2018-04-25

Handelskammaren Mälardalen bjöd in skola och näringsliv till en inledande workshop på Hallstaparken för att diskutera utmaningarna kring att skapa drivna individer som är nyfikna på arbetslivet och företagande.

Läs mer här
 

Frukost i Hallsta - Besöksnäringen i sommar

2018-04-20

Årets fjärde Frukost i Hallsta är den 3 maj och som vanligt håller vi till i Hallstaparken, Folkets hus i Hallstahammar. Temat för denna morgon är ”Besöksnäringen i sommar”.

Läs mer här
 
 

Kanthal AB en av 15 finalister till Avonovas pris för hållbar arbetsplats

2018-04-11

Femton företag och organisationer har chans att vinna Guldpilen, ett pris till hållbara arbetsplatser instiftat av företagshälsan Avonova. Vinnarna kommer att koras under årets Almedalsvecka. Kanthal AB i Hallstahammars kommun är en av finalisterna.

Läs mer här
 

Påverka näringslivets framtid- dina synpunkter är viktiga

2018-04-04

Hallstahammars kommun har tagit fram ett näringslivsprogram. Detta program beskriver kommunens målsättningar och prioriteringar för en långsiktig och hållbar näringslivsutveckling och ett gott näringslivsklimat. 

Läs mer här
 
 

Arminé Kanakanian, ny kommunjurist och upphandlare på Hallstahammars kommun

2018-03-06

Jag har en tjänst som kommunjurist och upphandlare men konsumentvägledning ingår också i mina uppgifter. Frågor som rör all sorts kommunal juridik hamnar på mitt bord.

Läs mer här
 

Kickstart Digitalisering i industrin

2018-03-05

Kickstart är ett digitaliseringsinitiativ med syfte att ge insikt och inspiration för att ta vara på de möjligheter som digitaliseringen innebär. 

Läs mer här