Språk
Startsida / Näringsliv

Näringsliv

Till oss kan du vända dig om du har frågor som handlar om företag eller företagande.

Vi hjälper exempelvis till med om du har tankar kring att starta eget företag, om du vill veta vilka tillstånd du behöver eller om letar efter en ny lokal eller mark. Vi har även ett stort kontaktnät med andra näringslivsorganisationer, du hittar dem under fliken Företagssupport i menyn på vänster sida.

Näringslivsenheten hittar du på kommunhuset på Prästgårdsgatan 1, i Hallstahammar. Vi samarbetar mycket med de företagsnätverk som finns i kommunen och samarbetsorganisationen över dessa, Hallstahammar Promotion. 

En fett bra dag

2017-02-03

Du är varmt välkommen till Näringslivsdag i Hallstahammar. Vi kommer få ta del av föreläsaren, äventyraren och inspirationscoachen Aron Anderson många insikter av att maximera sin potential, om vikten av laganda och nå sina mål, oavsett hinder.

Anmäl dig redan idag.

Här kan du läsa hela programmet för dagen.
 

Vill du starta företag?

2017-02-15

Drömmer du om att starta företag? Har du en affärsidé och vill utveckla den? Är du beredd att ta din idé till nästa nivå? Då är vår starta eget kurs Business Camp, något för dig! Du får tillsammans med andra deltagare och en coach skapa förutsättningar för ett lyckat företagande.

Välkommen till oss för att starta din resa!

Här kan du läsa mer om Business Camp
 
 

Frukost i Hallsta torsdag 2 mars i Kulturhuset

2017-02-16

Det är dags för ytterligare ett ”Frukost i Hallsta” som denna gång kommer vara i Kulturhuset. Frukostsponsor denna morgon är Modern ekonomi.                                          

Frukosten serveras som vanligt mellan klockan 7.30–8.00. Därefter får du lyssna på intressanta intervjuer, fram till klockan 9.00. Frukostvärd är Hallstahammars Promotion.  Den här gången är vi som sagt i Kulturhuset och moderator är näringslivschef Madeleine Ahlqvist. 

Passa även på att besök Naturfotografiska och den nuvarande utställningen som slutar den 4 mars.

För mer information och anmälan
 

Upphandling i Solo- mikroprojektet

2016-11-30

Almi Företagspartner Mälardalen AB/Solo-Mikroprojektet inbjuder till upphandling av ramavtal gällande konsulttjänster för kompetensutveckling/utbildning inom ett antal
affärsutvecklingsområden. Målgruppen utgörs av småföretagare med behov av
kompetensutveckling inom affärsutveckling för sig själv och sina medarbetare.

Läs mer om upphandling Solo - mikroprojektet
 
 

Hallstahammars kommun klättrar i rankingen av företagsklimatet

2016-09-20

När Organisationen Svenskt Näringsliv i dag släppte sin årliga ranking av Företagsklimat har Hallstahammar fortsatt sin klättring mot toppen. Plats 59 är en förändring med 5 placeringar mot 2015 där man hamnade på plats 64.

Läs mer här
 

Almis affärsrådgivning på olika språk

2016-09-14

Behovet av rådgivning på olika språk är stort och det behovet har Almi tillgodosett med telefonrådgivning.

Läs mer här