Språk
Startsida / Näringsliv

Näringsliv

Till oss kan du vända dig om du har frågor som handlar om företag eller företagande.

Vi hjälper exempelvis till med om du har tankar kring att starta eget företag, om du vill veta vilka tillstånd du behöver eller om letar efter en ny lokal eller mark. Vi har även ett stort kontaktnät med andra näringslivsorganisationer, du hittar dem under fliken Stöd och rådgivning i menyn på vänster sida.

Näringslivsenheten hittar du på kommunhuset på Prästgårdsgatan 1, i Hallstahammar. Vi samarbetar mycket med de företagsnätverk som finns i kommunen och samarbetsorganisationen över dessa, Hallstahammar Promotion. 

Varning för Företagsopinion

2017-12-21

Företagsopinion har skickat ut ett formulär med texten ”PROPÅ 2017 om Arbetsmarknad, Migration – Invandring”. Formuläret ger intryck av att vara en opinionsundersökning eller en enkät. 

Läs mer här
 

Sänkta arbetsgivaravgifter-nu även för aktiebolag och handelsbolag

2017-11-30

Sedan den 1 januari 2017 har enskilda näringsidkare haft en tillfällig sänkning av arbetsgivaravgifter när de anställer sin första medarbetare, något som kallas växa-stöd. Ett stöd som nu även gäller för aktiebolag och handelsbolag.

Läs mer här
 
 

Kompetensnätverket NYHET!

2017-11-21

Handelskammaren Mälardalen startar ett Kompetensnätverk som vänder sig till alla företag i Västmanland som har behov av att rekrytera medarbetare och som vill utveckla sitt arbete med kompetensutveckling nu och in i framtiden.

Läs mer här
 

Programmet Nyanlänt företagande, för dig som vill bli framgångsrik företagare

2017-11-06

Träna dig för den verklighet det innebär att driva företag och fördjupa dina kunskaper inom företagande.  Målet med Programmet är att ge dig tillräckliga kunskaper, färdigheter och nätverk för att kunna starta företag efter genomförd utbildning.

Läs mer här