Mötesplatserna Hästhoven och Hjärtpunkten – för dig som är pensionär - Hallstahammars kommun

Språk
Äldreomsorg / Mötesplatser för ...

Mötesplatserna Hästhoven och Hjärtpunkten – för dig som är pensionär

På mötesplatserna Hästhoven i Hallstahammar och Hjärtpunkten i Kolbäck kan du som är pensionär få träffa folk, delta i aktiviteter och förhoppningsvis träffa nya vänner.


Välkommen till våra mötesplatser Hästhoven i Hallstahammar och Hjärtpunkten i Kolbäck.

Vad är en mötesplats

I våra lokaler på Hästhoven och Hjärtpunkten kommer pensionärer för att delta i våra aktiviteter eller ta en kopp kaffe.  Vi strävar efter att stimulera och aktivera besökarna och höja välbefinnandet. Du som bor i Hallstahammars kommun får besöka vilken mötesplats du vill. Besök på mötesplatsen är gratis och aktiviteter och fika finns till självkostnadspris.

Våra aktiviteter

På mötesplatserna kan du delta i aktiviteter som sittande gymnastik, underhållning, trivselträffar, träna på gym eller varför inte bara komma och ta en kopp kaffe och småprata. Vi samarbetar bland annat med väntjänsten, anhörigstöd, kyrkan, slöjdarföreningen, PRO, SPF vid olika evenemang och aktiviteter. De håller även i egna aktiviteter så som bridge, squaredans samt ordnar föreläsningar dit alla är välkomna, oavsett om du tillhör någon förening.

Seniorgym

På Hästhoven finns även vårt populära seniorgym där du som pensionär får träna gratis på egen hand alla dagar i veckan. På torsdagar finns sjukgymnast på plats för att instruera nya tränande eller ge tips och råd vad som är bäst för dig.

Låna lokal

Vill du låna lokal för gemensamma aktiviteter, cirklar eller vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter så kontakta oss på mötesplatserna.
Du når oss lättast på telefon mån-fre. kl. 08.00-09.30, därefter svarar vi i mån av tid. 

Ta dig hit

Du tar dig till mötesplatserna med Servicelinjen som går på fasta tider eller med Flexlinjen som du bokar själv på tfn 0220-23070. Kollektivtrafiken i kommunen är gratis. 

Mer information

Vill du veta mer vad som händer? Läs mer här.
Vi finns även under Idag-spalten i VLT.