Språk

Seniormässa med livskvalité som tema

2017-11-06 09:45

Fredag 24 november 2017 går årets seniormässa av stapeln i Folkets hus i Hallstahammar. Mässan riktar sig till aktiva kvinnor och män i mogen ålder och har livskvalitet för äldre som tema. Mässan riktar sig till personer 55 + och bjuder på ett fullspäckat program med syftet att inspirera till hälsa och livskvalitet för seniorer.

Mässan slår upp dörrarna klockan 10:00 och stänger klockan 16:00 och det är fri entré.
– Det kommer bli en rolig dag, full med aktiviteter, intressanta seminarier och gemenskap, säger Jari Heikkinen från Hallstahammars kommun som är ansvarig för mässan.

Blandat och intressant innehåll

Omkring 40 lokala utställare kommer att finnas på plats. Det kommer att bjudas på ett blandat innehåll av intressanta seminarier, god underhållning och mingel. Utifrån temat livskvalitet kommer det även att finnas en rad olika välmåendestationer där olika aspekter av hälsa och livskvalitet visas upp och besökaren bjuds in att prova på. Dessutom erbjuds gratis halkskydd till den som är över 65 år och bor i Hallstahammars kommun.

Uppskattad mässa för tredje gången

Det är tredje gången som Seniormässan arrangeras i det här storskaliga formatet. Mässan är ett samarbete mellan Hallstahammars kommun och pensionärsföreningarna PRO, SKPF och SKPF.

– Mässorna har varit uppskattade med över 700 besökare förra gången, därför vill vi fortsätta att genomföra Seniormässan i den här formen. Och förhoppningsvis göra den ännu bättre i år, säger Jari Heikkinen.

Seminarier under dagen:

10.30 -11.45 Stark och stadig, Säker Senior AB
Föreläsning om vad som händer med vår balans och muskelstyrka med åldern och hur man ska träna för att behålla kraft och balans. Prova på grundläggande balans- och styrketräning.

12.15 -13.00 Juridik, Arvsfrågor & Framtidsfullmakter
Therese Gerdin (Familjens jurist)

13.30 -14.15Mannekänguppvisning
Expo skor. Esmeralda, Sköna drömmar & Stilmark

14.45 -15.45 Försök inte lura mig SPF Seniorerna Västmanland

10.30 - 16.00 Välmåendestationer
Välmåendestationer utifrån temat livskvalitet där olika aspekter av hälsa och livskvalitet visas upp och besökarna bjuds in att prova på.