Språk

De är vinnarna av integrationsstipendiet

2018-04-17 15:26

Hallstahammar kommuns integrationsstipendium 2018 går till föreningen Bron och till Amel Alibasic. Pris, diplom och motivering kommer att delas ut på Tillsammansdagen 18 augusti.

Amel Alibasic samt Doris Pedersen och Stig-Olov Axelsson från föreningen Bron fick blommor från Håkan Frejd (M) och Mariette Sjölund (socialnämndens ordförande). Checken kommer de att motta på Tillsammansdagen 18 augusti.

Vinnare av årets integrationsstipendier blir föreningen Bron och Amel Alibasic.

 - Föreningen Bron gör en fantastisk insats för människor i alla åldrar och från världens alla hörn genom bland annat arbetsträning och träning i svenska språket. Och Amel Alibasic är en verklig förebild som engagerar fler medborgare att bli aktiva och delaktiga i samhällsfrågor. Hans engagemang har gett många människor en värdefull samvaro och fritid på bland annat forbollsplanen, säger socialnämndens ordförande Mariette Sjölund.

Integrationsstipendiet instiftades för att uppmuntra insatser som främjar arbete för ökad integration. Stipendiet delas ut till en person, organisa­tion eller förening som gjort en insats för ökad integration i kommunen. Insatsen ska främja samarbetet och bidra till möten mellan människor med olika etnisk bakgrund. Prispengarna 10 000 kr till föreningen Bron och 5 000 till Amel Alibasic, diplom och motivering överlämnas på Tillsammansdagen 18 augusti.