Vill du göra skillnad i sommar? Jobba hos oss! - Hallstahammars kommun

Språk

Vill du göra skillnad i sommar? Jobba hos oss!

2018-03-27 09:33

Är du nyfiken på att jobba inom hemtjänsten, äldreomsorgen, som personlig assistent, på ett boende för ensamkommande eller på ett LSS-boende.  Vill du ha ett viktigt och meningsfullt jobb där du också kan få uppskattning var dag? Just nu söker socialförvaltningen årets sommarvikarier. Det finns möjlighet att jobba extra hela året, så sök redan nu. Intervjuer och urval sker löpande. Vi söker också ungdomar till feriejobb.

 

 Hemtjänsten erbjuder ett flexibelt arbete många intressanta möten med människor.

Du kan arbeta inom hemtjänsten

Du besöker personer i deras hem eller följer dem till olika aktiviteter. Du hjälper dem med medicin, vardagsbestyr och vardagliga aktiviteter. Arbetet är fritt, flexibelt och ofta självständigt. Du träffar människor i alla åldrar som beviljats stöd. Du bör kunna cykla och har du körkort så är det ett stort plus.

Du kan arbeta på äldreboende

Du hjälper äldre personer med det de inte klarar av själva, du hjälper dem med medicin, personlig hygien, vardagsbestyr och sociala aktiviteter. 

Du kan arbeta på ett boende inom LSS

Du ger stöd och service till personer som har begåvningsmässiga funktionshinder eller som på grund av annat funktionshinder har svårigheter i den dagliga livsföringen. Du arbetar på boende med barn/unga eller vuxna. Du hjälper personer i vardagen på boendet och följer med på olika aktiviteter.

Du kan arbeta som personlig assistent

Du ger stöd och service till personer som har funktionshinder eller varaktiga sjukdomstillstånd som leder till svårigheter i den dagliga livsföringen. Som personlig assistent hjälper du en person med vad den än hittar på. Du är den förlängda armen i olika situationer oavsett om det är hemma hos personen eller på offentliga platser. Oftast krävs körkort. 

Du kan arbeta inom storkök

Laga och servera mat på kommunens äldreboenden. Du behöver ha kunskap om specialkost och livsmedelhygien. 

Du han arbeta på boende för ensamkommande flyktingbarn

Arbetet innebär att hjälpa och stödja ungdomarna i deras vardag. Medverka till att skapa en självständig och meningsfull fritid. Arbetet innefattar ett stort eget ansvar, flexibilitet och kräver ett relationsskapande arbetssätt. 

Du kan arbeta inom kommunpsykiatri

Vara ett stöd till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Du kan komma att behöva vara ett stöd för att skapa vardagsrutiner, ge stöd med vardagsekonomi, kostråd och erbjuda möjlighet till sociala aktiviteter och samvaro för att bryta isolering 

Läs mer och ansök här

Ungdomar kan söka feriejobb

Du som söker feriejobb ska vara född 2000 eller 2001 och vara skriven i Hallstahammars kommun. I din ansökan kommer du att få ange önskemål om vilken arbetsplats du helst vill arbeta på och vilken tidsperiod. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av liknade arbeten. Men det är viktigt att du verkligen vill jobba hos oss och att du är nyfiken och har en vilja att lära dig nya saker samt kan ta egna initiativ.

Sök feriejobb här