Språk

Tillsammans för ett mänskligare samhälle – höstens viktigaste föreläsning

2018-08-22 09:29

Varmt välkommen till en öppen kvällsföreläsning där Hallstahammars kommun och Hallstahem bjuder in alla vuxna; föräldrar, företag och föreningar. Temat är #Metoo – vägen dit och vägen därifrån – hur kan vi vuxna i föreningslivet, på jobbet och på fritiden förebygga den kultur som föder hårda attityder, glåpord, våld och övergrepp?

  • Hur pratar vi med våra barn om våld och psykisk ohälsa?Bild på Peter Svensson
  • Hur påverkas barn, ungdomar och alla andra av porr och machoideal?
  • Hur hjälper vi våra barn och ungdomar att hitta rätt bland normer och förväntningar?
  • Huskurage - hur bör vi agera vid oro för att någon far illa hos grannen?
  • #Metoo – hur påverkar vi framtiden?

Allt detta kommer föreläsaren Peter Svensson prata om under kvällen.

Inbjudan till kvällens föreläsning gäller dig som vill reagera, agera, inspireras, diskutera och vara med och påverka

Passar dagtid bättre?

En likande föreläsning hålls även samma eftermiddag. Denna föreläsning riktar sig främst till medarbetare i Hallstahammars kommun och Hallstahem, men även allmänheten är välkommen. Föreläsningen, som heter "Omtanken som räddar liv – Hur går vi vidare efter #Metoo?", handlar om förebyggande arbete i en kommun, om hur Huskurage kan förebygga och stoppa våld i nära relationer. Vi pratar också om hur vi tillsammans kan förebygga den kultur som föder hårda attityder, glåpord, våld och övergrepp i vårt samhälle.

  • Tid: Onsdag 12 september 2018, klockan 14.30
  • Plats: Sagabiografen, Storgatan 12 i Hallstahammar
  • Fri entré, ingen föranmälan

Mer information om Peter Svensson och Huskurage

Peter Svensson är utbildare inom våldsprevention och initiativtagare till Huskurage tillsammans med kriminologen Nina Rung. Peter har också deltagit i arbetet med uppförandekoden inom svensk elitfotboll, och drivs av en övertygelse att idrottsrörelsen både kan och måste verka för förändring i samhället. Han föreläser även om machokultur, normer och maskulinitet samt utvecklar värdegrundsarbete i ord och handling i både föreningar och i företag.

Huskurage är en policy och en handlingsplan för hur grannar ska agera vid oro för våld i hem och nära relation. Kommunens fastighetsbolag Hallstahem har antagit policyn om Huskurage och jobbar idag aktivt med detta.

Ett samarrangemang

Föreläsningarna den 12 september arrangeras gemensamt av Hallstahammars kommun och Hallstahem.