Språk
Lediga tomter / Köpa kommunal tomt

Köpa kommunal tomt

Är du intresserad av att köpa villatomt och bygga nytt i Hallstahammar?

I dagsläget finns ett fåtal kommunala tomter att välja mellan. I vänsterspalten hittar du information om de olika områdena . 

Så går det till

Om du är intresserad av en kommunal villatomt kan du kostnadsfritt reservera tomten i 1,5 månad. Detta görs via kontakt med Tekniska förvaltningen, se kontaktinformation i högerspalten.  

1. Boka en tomt

Du kan kostnadsfritt boka en tomt i 1,5 månad. Vill du boka kontaktar du Therese Pettersson, telefon 0220-24068 eller mail therese.pettersson@hallstahammar.se

 2. Köpekontrakt

Bestämmer du dig för att slutföra köpet så ska vi teckna ett köpekontrakt innan bokningstiden gått ut. Det görs vid ett personligt möte på kommunhuset. Sista betaldatum står angivet i köpekontraktet och är ca 1 månad från att kontraktet undertecknats.

3. Köpebrev

Som slutbevis på tomtköpet får du hem ett köpebrev. Köpebrevet skickas hem till dig efter att kommunen fått betalningen. Köpebrevet är kvittot på att tomten är betald. Köpebrevet ska registreras hos Lantmäteriet Fastighetsinskrivning för att du ska kunna ansöka om lagfart till tomten. Lagfarten är beviset på vem som är ägare till tomten.