Språk

Var med och håll rent i Hallstahammars kommun i vår

2017-02-23 14:24

Varje vår deltar Hallstahammars kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet.

Anmälan till Vi Håller Rent är öppen från och med 15 februari till och med 2 april. Anmäl er på hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel.

Skräpplockarmaterialet kommer att finnas för avhämtning i kommunens kundcenter (Prästgårdsgatan) under vecka 17. Kontakta oss gärna innan, tel 0220-24000, så slipper ni vänta medan vi plockar ihop er order.

Efter genomförd kampanj hjälper VafabMiljö till med insamlingen av skräpet. Hämtning sker i samband med ordinarie soptömning. Om inte säckarna ryms i sopkärlen går det bra att ställa dem vid sidan av. Obs! Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast vid någon av kommunens återvinningsstationer. Om ni har stora och tunga saker går det bra att kontakta kommunens kundcenter så ordnar de hjälp.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Malin Sernland på telefonnummer 0220-243 33.