Fler webbplatser

VL:s skolkort – dags att beställa och nyheter inför hösten

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  För det första – nu är det hög tid för dig som ska börja eller fortsätta på gymnasiet att ansöka om ditt skolkort för resor till och från skolan. Senast den 25 juli behöver VL ha din ansökan för att du ska kunna få dina resor i tid. Sedan vill vi också berätta nyheten att skolkortet från och med höstterminen gäller för ytterligare två resor per vardag.

  Tåg som strax ska avgå från perrongen

  Ansök om skolkortet senast 25 juli

  Skolkortet ger dig fria resor till och från skolan för dig som går på gymnasiet på annan ort. Du som ska börja gymnasiet till hösten eller har gått ettan eller tvåan och nu fortsätter gymnasie­studierna måste, senast den 25 juli, ansöka om skol­kortet inför läsåret 2021/2022. Detta för att du ska kunna få dina resor i tid.

  Du behöver ansöka för varje läsår, men behåller själva kortet för varje år. Efter en godkänd ansökan laddas kortet automatiskt.

  Nyhet – kortet gäller för fyra resor per dag

  Från och med höstterminen kommer elever som har skolkort med länsgiltighet kunna göra fyra resor per vardag istället för två resor per skoldag. Nytt är också att du kommer kunna använda skolkorten på alla lov, utom på sommarlovet. Syftet med förändringen är att möjliggöra för ungdomar att ta sig till fritidsaktiviteter under vardagar.

  För att vara lite tydligare:
  De elever som åker mellan två olika zoner, till exempel mellan Hallstahammar och Västerås har fyra resor på sina skolkort. Resorna gäller dock endast inom de zoner man har på sitt kort. Till exempel kan man inte åka till Köping om man har Hallstahammar‑Västerås på sitt skolkort.