Fler webbplatser

Komvux på gymnasienivå

  Telefon: 0220-24782
  E-post: vuxenutbildningen@hallstahammar.se
  Besöksadress: Industrigatan 1C, Hallstahammar

  OBS! Använd i första hand mejl vid kontakt med studie- och yrkesvägledaren. Personliga besök sker endast efter tidsbokning.

  Gymnasial kommunal vuxenutbildning (komvux) motsvarar gymnasieskolans utbildning och riktar sig till dig som inte har slutfört gymnasiet.

  Vuxenutbildning från 20 års ålder

  Utbildningarna är till för dig som bor och är folkbokförd i Hallstahammars kommun. Du kan studera inom vuxenutbildningen från och med den 1 juli det år du fyller 20 år.

  Du får inte läsa kurser som du redan har godkända betyg i. Behöver du höja ditt betyg kan du istället göra en prövning.

  Hallstahammars kommun samverkar med Västerås och erbjuder genom upphandlingsavtal vuxenutbildning på kommunala och fristående skolor samt hos externa utförare i Västerås. Det betyder att du blir inskiven på en skola i Västerås när du blir antagen till en kurs. Alla ansökningar till kurser ska däremot ske via vuxenutbildningen i Hallstahammar.

  Grundläggande förkunskaper krävs för gymnasie­studier

  För att läsa på gymnasial nivå måste du ha kunskaper motsvarande grundläggande nivå i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik. Det görs en individuell bedömning av dina kunskaper om du inte har betyg från grundskolenivå. Kunskaperna ska motsvara godkänt i respektive ämne.

  Söker du till svenska som andraspråk på grundläggande nivå rekommenderar vi att du har kunskaper motsvarande svenska för invandrare D.

  Flexibelt lärande med olika studieformer

  Läs ämnen eller hela program

  Genom den kommunala vuxenutbildningen kan du läsa antingen enstaka ämnen eller hela gymnasieprogram. Efter att du läst och blivit godkänd i tillräckligt många ämnen eller i ett gymnasieprogram får du en gymnasieexamen.

  En gymnasieexamen kan antingen vara en yrkesexamen eller en högskoleförberedande examen. En gymnasieexamen ger dig alltid grundläggande behörighet till studier på högskola och universitet. Vissa utbildningar kräver också särskilda förkunskaper som är kopplade till utbildningens innehåll (särskild behörighet).

  Börja alltid med att kontakta studie- och yrkesvägledaren innan du skickar in ansökan

  Det första du ska göra om du vill börja studera på vuxenutbildningen är kontakta och boka en tid med vår studie- och yrkesvägledare.