Fler webbplatser

Lärlingsutbildningar

  Telefon: 0220-24782
  E-post: vuxenutbildningen@hallstahammar.se
  Besöksadress: Industrigatan 1C, Hallstahammar

  OBS! Använd i första hand mejl vid kontakt med studie- och yrkesvägledaren. Personliga besök sker endast efter tidsbokning.

  Lärlingsutbildning riktar sig till dig som vill lära dig ett yrke genom praktiskt arbete. Det är en arbetsplatsförlagd yrkesutbildning som ger dig en stabil grund att stå på inför kommande yrkesliv.

  Hallstahammars kommun samverkar med Västerås och erbjuder genom upphandlingsavtal vuxenutbildning på kommunala och fristående skolor samt hos externa utförare i Västerås. Det betyder att du blir inskiven på en skola i Västerås när du blir antagen till en kurs. Alla ansökningar till kurser ska däremot ske via vuxenutbildningen i Hallstahammar.

  Gå som lärling med handledare

  Lärlingsutbildning innebär att du de flesta av arbetsveckans dagar är på en arbetsplats. Viss tid kan också vara förlagt till skolan. På arbetsplatsen ska det finnas en utbildad handledare som du kan vända dig till och som ansvarar för din lärlingsplats. Som lärling skapar du viktiga kontakter, kontakter som kan vara mycket värdefulla efter utbildningen då du ska söka jobb.

  Börja alltid med ett besök hos studie- och yrkesvägledaren

  Det första du ska göra om du vill börja studera på vuxenutbildningen är att besöka eller boka en tid med vår studie- och yrkesvägledare.