Fler webbplatser

Kvarteret Vattentornet i Kolbäck

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

I Kolbäck planeras det för ett nytt område med småhustomter nedanför vattentornet. Området kommer få namnet Kvarteret Vattentornet.

Illustration Vattentornet

Här har man nära till det mesta. Förskola, skola, badhus, Kolbäcksån, tåg- och busstation ligger en kort promenad bort. Det är cirka 500 m till tåg- och busstationen där det även finns en hållplats för kommunens gratisbuss Brukslinjen. För att inte prata om naturen runt Kolbäck och natursköna Strömsholm med ett av de kungliga slotten Strömsholms slott.

Detaljplanen blev klar vid årsskiftet 2017/2018 och försäljningen av tomterna beräknas komma igång under våren 2020. Tomterna är inlämnade till Lantmäteriet för avstyckning och i mitten av april är det beräknat att lantmäteriet ska vara klara med avstyckningen av de 29 småhustomterna och då kommer man att kunna se exakt area på tomterna. Fördelningen av tomterna beräknas börja i slutet av maj.

I detaljplanen som är fastställd av kommunfullmäktige kan du läsa om vad som gäller för området.

Är du intresserad av en tomt på kvarteret Vattentornet så behöver du anmäla dig till tomtkön för att få ett könummer. När avstyckningen är klar kommer den som står i tomtkön få skicka in önskemål om tomt via en e-tjänst. Om flera sökande reserverat sig för samma tomt erbjuds, i första hand, tomten till den som har lägsta tomtkönummer. Tackar denne nej till tomten, erbjuds tomten till nästa person i kön.

Priset som gäller från 1 januari 2020 blir 449 kronor per kvadratmeter. I priset ingår bygglov, grov- och finutsättning, lägeskontroll, nybyggnadskarta samt fiberanslutning. Kostnad för vatten och avlopp samt el tillkommer.