Fler webbplatser

Corona - Information om var du hittar bekräftad information och vart du vänder dig för att prata

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  På den här sidan har vi samlat länkar till myndigheters webbplatser där bekräftad information om coraonaviruset och covid‑19 löpande läggs ut. Här hittar du också det nationella informationsnumret (113 13).

  Rådet är att du börjar med att söka svar på dina frågor om coronaviruset och covid-19 på myndigheternas webbplatser. Där läggs bekräftad information löpande upp.

  Om du inte själv kan hitta information om coronaviruset och covid-19 via webben kan du ringa det nationella informations­numret 113 13 (SOS Alarm). Observera att 113 13 använder myndigheternas webbplatser som underlag för att svara på frågor. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt.

  Det finns många olika föreningar och organisationer som erbjuder råd och stöd på nätet och på telefon.

  För många är inte hemmet en trygg plats. Under coronapandemin är risken stor att våld i hemmet ökar. Och den som är våldsutsatt kan ha svårare att komma ifrån den våldsamma situationen. Vi vill påminna dig om att vår verksamhet inte stänger, det finns hjälp att få! Ring vår mottagningstelefon 0220‑242 07. Behöver du ringa under kvällar, nätter och helger finns socialjouren i Västerås, 021‑39 20 66. I akutfall - ring 112!

  Under coronapandemin när vi behöver isolera oss i hemmet för att minska smittspridningen är det lätt att uppleva känslor av stress, frustration och maktlöshet. Dessa jobbiga känslor kan byggas upp ganska snabbt och då kan det finnas risk för att gå över gränsen och skada någon i sin närhet - trots att det inte är det du egentligen vill.

  Är du orolig för att du ska skada någon eller har du redan skadat någon i din närhet, ta kontakt med socialtjänsten eller Centrum mot våld och be om hjälp.


  Kontakta socialtjänsten, 0220‑242 07 eller Centrum mot våld på cmv@vasteras.se, 021‑39 74 31.

  I Hallstahammars kommun finns barn- och ungdomscoacherna som du kan kontakta om du behöver prata med en vuxen.

  Barn och unga kan också ringa (nummer 116 111), chatta med och mejla Bris kuratorer. Bris stöd till barn och unga har öppet dygnet runt veckans alla dagar.

  Det är viktigt att du i förväg tänker igenom vem som skulle kunna ta hand om ditt djur om du själv skulle bli sjuk och inte kan ta hand om det. Och kommer överens med den personen om hur ni kan lösa en sådan situation. Det kan annars hända att Länsstyrelsen måste omhänderta djuret och överta ansvaret för djuret under den tid du är sjuk. De kostnader som uppstår vid sådana tillfällen kommer du att få betala.

  Ett samtal kan göra stor skillnad för personer som känner sig ensamma i sin vardag. Hallstahammars kommun öppnar nu en stödtelefon för dig som är pensionär och upplever ensamhet under pandemin. Stödtelefonen erbjuder:

  • Samtalsstöd för den som känner sig orolig eller ensam.
  • Vissa mindre aktiviteter/hembesök

  Den som svarar på samtalen är personal från Förebyggande verksamhet.

  Telefonnummer: 0220-241 42

  Telefontider: Tisdagar och torsdagar mellan kl. 07.30-16.00
  Under andra dagar och tider kan du lämna ett meddelande så ringer vi upp dig.