Fler webbplatser

Corona - Information om verksamheter är stängda eller öppna

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Här hittar du information om verksamheter som är tillfälligt stängda, helt eller delvis, för att minska smittspridning av coronavirus. Här finns också svar på frågor om verksamheter eller aktiviteter som håller öppet eller genomförs.

  För många är inte hemmet en trygg plats. Under coronapandemin är risken stor att våld i hemmet ökar. Och den som är våldsutsatt kan ha svårare att komma ifrån den våldsamma situationen. Vi vill påminna dig om att vår verksamhet inte stänger, det finns hjälp att få! Ring vår mottagningstelefon 0220‑242 07. Behöver du ringa under kvällar, nätter och helger finns socialjouren i Västerås, 021‑39 20 66. I akutfall - ring 112!

  Under coronapandemin när vi behöver isolera oss i hemmet för att minska smittspridningen är det lätt att uppleva känslor av stress, frustration och maktlöshet. Dessa jobbiga känslor kan byggas upp ganska snabbt och då kan det finnas risk för att gå över gränsen och skada någon i sin närhet - trots att det inte är det du egentligen vill.

  Är du orolig för att du ska skada någon eller har du redan skadat någon i din närhet, ta kontakt med socialtjänsten eller Centrum mot våld och be om hjälp.


  Kontakta socialtjänsten, 0220‑242 07 eller Centrum mot våld på cmv@vasteras.se, 021‑39 74 31.

  Hallstahammars bibliotek i Kulturhuset är öppet.

  Biblioteket i Kolbäck har endast "meröppet", och då krävs att du kvitterat ut en tagg för passage in och ut i bibliotekslokalen. Ingen personal finns på plats.

  Ja, fritidsgårdarna håller öppet, men med vissa restriktioner. Det handlar om antal personer som samtidigt får vistas i lokalerna och öppettiderna.

  Om du är frisk och inte har några sjukdomssymtom kan du träffa din handläggare. Du kan alltid ringa och resonera med handläggaren om du ska komma på besök eller om ni kan ta mötet på telefon eller skjuta fram mötet.

  Observera att du inte ska komma på ett besök om du är sjuk eller har sjukdomssymtom (gäller även lindriga lindriga symtom).

  Kultur- och fritidsförvaltningen har tagit fram särskilda riktlinjer och restriktioner med anledning av pandemin. Även städrutinerna har anpassats för att minska riken för smittspridning.

  Nej. Från och med fredag 13 november är allmänhetens åkning inställd på grund av skärpta restriktioner med anledning av coronapandemin. Beslutet gäller i första hand till och med den 13 december, men kan komma att förlängas.

  Ja, restaurangerna på kommunens äldreboenden är öppna för allmänheten sedan den 1 oktober 2020. Särskilda restriktioner för att undvika trängsel och minsta risken för smittspridning finns dock. Till exempel är antalet gäster begränsat och bordsbokning i förväg krävs.

  Nej, det är inte besöksförbud på kommunens äldreboenden. Regeringen beslutade att besöksförbudet upphörde från 1 oktober 2020. Det innebär att du kan besöka dina närstående på Lövåsen, Strandgården och Äppelparken. Även restaurangerna på äldreboendena har öppet för gästande allmänhet.

   

  Särskilda riktlinjer med anledning av coronapandemin gäller vid besök på äldreboendena. Läs mer om dessa riktlinjer på respektive äldreboendes egen webbsida:

  De aktiviteter som sker på våra mötesplatser för äldre; Hästhoven, Seniorfyran och Hjärtpunkten är inställda, vilket innebär att Seniorglädjes programpunkter inte genomförs och att gymmen är stängda.

  Den öppna familjeverksamheten, där vårdnadshavare med barn i åldern noll till sex år träffas, håller stängt tills vidare.

  Ja, vår kollektivtrafik kör som vanligt. Observera att du ska stanna hemma om du är sjuk eller har sjukdomssymtom (gäller även lindriga symtom) och alltså inte resa med kollektivtrafiken då.