Fler webbplatser

Corona - Information om verksamheter är stängda eller öppna

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Här hittar du information om verksamheter som är tillfälligt stängda, helt eller delvis, för att minska smittspridning av coronavirus. Här finns också svar på frågor om verksamheter eller aktiviteter som håller öppet eller genomförs.

  Biblioteket i Kulturhuset i Hallstahammar har öppet med ordinarie öppettider. Fortfarande gäller särskilda restriktioner för att undvika trängsel och bidra till minskad smittspridning. Kolbäcks bibliotek har sin "Meröppetservice" öppen.


  På grund av den pågående coronapandemin gäller fortfarande särskilda restriktioner när du besöker våra bibliotek.

  Vi uppmanar till korta besök och att du håller avstånd till andra besökare och personal.

  Observera att under tiden med dessa skärpta restriktioner erbjuder biblioteket utökad service med "Boken kommer". Kontakta biblioteket för mer information.

  Vallmobadet har öppet för privatpersoner att boka aktiviteter riktade till yngre barn. Även föreningar i Hallstahammars kommun, med verksamhet för barn och unga födda 2002 och senare, kan hyra Vallmobadet för aktiviteter - givetvis under förutsättning att alla restriktioner följs.


  Vallmobadet erbjuder följande aktiviteter för privatpersoner:

  • Simskola på egen hand
   • för barn från 4 år
   • i stora och lilla poolen
   • max fem barn, med en medföljande vuxen per barn
  • Minisim på egen hand
   • för barn 1-4 år
   • i varma poolen
   • max två barn, med en medföljande vuxen per barn
  • Babysim på egen hand

  Observera! För alla aktiviteter gäller att du badar själv, tillsammans med ditt barn. Du ska alltid när du bokar dina biljetter välja en biljett för barn samt en biljett för vuxen (alltså två biljetter). Någon instruktör finns inte med under aktiviteten.


  Vid bokningen får du en starttid när du blir insläppt, samt en sluttid då du senast måste ha lämnat lokalen (Vallmobadet). Alla aktiviteter har ett specifikt syfte; träna simning samt få vattenvana och bättre balans. Det finns tillgång till badets simhjälpmedel och affischer finns uppsatta med tips och råd om olika övningar. Kom ihåg att visa hänsyn till de andra som badar occh simmar, då barnen kan vara olika vana vid vatten. 


  På plats i Vallmobadets reception finns personal som tar emot dig och ditt barn. Du kan även ställa frågor till personalen om du undrar något under ditt besök. Kaféet är stängt men det går dock att köpa exempelvis simmärken och badkläder i receptionen. Ingen annan verksamhet pågår under badtiderna.


  Föreningsverksamhet på Vallmobadet:

  • Föreningar i Hallstahammars kommun, med verksamhet för barn och unga födda 2002 och senare, kan hyra Vallmobadet för aktiviteter - givetvis under förutsättning att alla restriktioner följs. För praktisk information kontakta Vallmobadet direkt, tfn. 0220‑242 99 eller e-post vallmobadet@hallstahammar.se.

  Särskilda restriktioner och förhållningsregler med anledning av covid-19:

  • Stanna hemma om du inte känner dig helt frisk eller om någon som du bor tillsammans med har testats positivt för covid-19 de senaste sju dagarna.
  • Respektera och visa hänsyn till andra genom att hålla avstånd när du besöker Vallmobadet.
  • Duscha innan du går ner i poolen. Respektera det maxantal som finns i dusch- och omklädningsrum och vänta på din tur!
  • Lilla och varma poolen har maxantal för hur många som får bada samtidigt. Respektera detta.
  • Bastun är avstängd.

  Aktiviteter som vatten­gymnastik, motionssim och rehabiliteringsbad kommer även fortsättningsvis vara inställda.


  Har du frågor är du välkommen att kontakta Vallmobadet på tfn. 0220‑242 99 eller e-post vallmobadet@hallstahammar.se.

  Då Sporthallen drivs av en ekonomisk förening sker besluten om öppethållande av föreningen själv.

  Städpatrullen och Teatergruppen kommer att anställa feriearbetande ungdomar sommaren 2021. Sista ansökningsdag för de jobben var den 18 april. De feriejobb där ungdomar jobbar inom socialförvaltningen, till exempel genom att sätta guldkant på tillvaron hos någon med hemtjänst eller som bor på ett äldreboende är inställda under sommaren 2021.


  "Vanliga" semestervikariat som kräver att man är minst 18 år gammal utannonseras för att täcka upp behovet under sommarmånaderna. De jobben söker du senast 31 maj via webbplatsen Offentliga jobb.

  Nej. Ishallen är stängd för säsongen. Hur verksamheten kommer se ut när det är dags att öppna igen i höst beror på situationen med coronapandemin då.

  Fritidsgårdarna, både i Kulturhuset i Hallstahammar och i Kolbäcks stationshus har ordinarie öppettider, men med särskilda restriktioner som ska begränsa risken för smittspridning. Bland annat är antalet besökare åt gången maximerat till ett visst antal.

  Skantzö camping fortsätter att vara öppen för säsongscamping, men drop-in camping och hyra stuga är inte möjlig. Samlingssalen på campingen hyrs inte ut.

  Den öppna familjeverksamheten, där vårdnadshavare med barn i åldern noll till sex år träffas, håller stängt tills vidare.

  • Kulturskolan fortsätter med enskild undervisning och gruppverksamhet för maximalt fem elever i låg- och mellanstadiet.
  • Enskild undervisning för högstadie- och gymnasieelever kan bedrivas genom fjärr- eller distansundervisning. Tala med din lärare om vad som gäller för dig.
  • Dans- och filmundervisning är igång igen, men följer särskilda restriktioner för att minska risken för smittspridning.
  • Föräldrar och vårdnadshavare uppmanas att inte följa med sitt barn in i lokalerna.
  • Inga konserter genomförs.

  På grund av coronapandemin är föreningsbyrån i Kulturhuset stängd för spontanbesök och kontorsdelarna av huset är helt stängda för utomstående besökare.


  För förenings-, lokal- och nyckelhanteringfrågor är du välkommen att ringa kommunens föreningsassistent på telefon 0220‑241 20 eller e-posta foreningsbyran@hallstahammar.se

  De aktiviteter som sker på våra mötesplatser för äldre; Hästhoven, Seniorfyran och Hjärtpunkten är inställda, vilket innebär att Seniorglädjes programpunkter inte genomförs och att gymmen är stängda.

  Den uppsökande verksamheten när vi besöker dig som fyller 75 år under året har coronaanpassats. Det innebär att vi inte genomför fysiska besök utan istället skickar vi hem en informationsfolder samt att vi erbjuder telefonsamtal istället.

  Nej, det är inte besöksförbud på kommunens äldreboenden. Regeringen beslutade att besöksförbudet upphörde från 1 oktober 2020. Det innebär att du kan besöka dina närstående på Lövåsen, Strandgården och Äppelparken.


  Särskilda riktlinjer med anledning av coronapandemin gäller vid besök på äldreboendena. Läs mer om dessa riktlinjer på respektive äldreboendes egen webbsida:

  Restaurangerna på kommunens äldreboenden är stängda för allmänheten från och med den 1 december 2020. Detta med anledning av det allmänna smittläget i länet och landet.

  Ja, vår kollektivtrafik kör som vanligt. Personer som reser med kollektivtrafik, där det inte går att hålla avstånd genom att boka plats, rekommenderas att bära munskydd under de tider på vardagar då många människor vanligtvis reser: kl 7.00 – 9.00 samt kl 16.00 – 18.00 på vardagar.


  Transdev som kör våra bussar meddelar att det inte kommer att finnas munskydd på bussarna till resenärerna på Brukslinjen, Servicelinjen eller Flexlinjen utan det är varje resenärs ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tillsvidare används endast bakdörrarna på bussarna för för förarens säkerhet.

  Kommunhuset på Norra Prästgårdsgatan 1 i Hallstahammar har endast öppet för bokade besök.


  Service sker i första hand genom att du kontaktar kundcenter via telefon eller e-post. Välkommen att ringa 0220‑240 00 eller e‑posta kundcenter@hallstahammar.se

  Om du är frisk och inte har några sjukdomssymtom kan du träffa din handläggare. Du kan alltid ringa och resonera med handläggaren om du ska komma på besök eller om ni kan ta mötet på telefon eller skjuta fram mötet.

  Observera att du inte ska komma på ett besök om du är sjuk eller har sjukdomssymtom (gäller även lindriga lindriga symtom).

  För många är inte hemmet en trygg plats. Under coronapandemin är risken stor att våld i hemmet ökar. Och den som är våldsutsatt kan ha svårare att komma ifrån den våldsamma situationen. Vi vill påminna dig om att vår verksamhet inte stänger, det finns hjälp att få! Ring vår mottagningstelefon 0220‑242 07. Behöver du ringa under kvällar, nätter och helger finns socialjouren i Västerås, 021‑39 20 66. I akutfall - ring 112!

  Under coronapandemin när vi behöver isolera oss i hemmet för att minska smittspridningen är det lätt att uppleva känslor av stress, frustration och maktlöshet. Dessa jobbiga känslor kan byggas upp ganska snabbt och då kan det finnas risk för att gå över gränsen och skada någon i sin närhet - trots att det inte är det du egentligen vill.

  Är du orolig för att du ska skada någon eller har du redan skadat någon i din närhet, ta kontakt med socialtjänsten eller Centrum mot våld och be om hjälp.


  Kontakta socialtjänsten, 0220‑242 07 eller Centrum mot våld på cmv@vasteras.se, 021‑39 74 31.