Fler webbplatser

Corona - Information som gäller företagare

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Till följd av spridningen av coronaviruset drabbas näringslivet i Hallstahammars kommun hårt. Under krisen kommer regeringen med nationella stödåtgärder. Men även Hallstahammars kommun har sett över vad vi som kommun kan göra och bidra med för att underlätta.

  I den så kallade pandemilagen (tillfällig covid-19-lag), som började gälla 10 januari 2021, finns regler för att förebygga smittspridning i olika verksamheter. Lagstiftningen omfattar bland annat gym- och sportanläggningar för inomhusaktivitet samt badhus (inklusive omklädningsrum vid utomhusbad).

  I den så kallade pandemilagen (tillfällig covid-19-lag), som började gälla 10 januari 2021, finns regler för att förebygga smittspridning i olika verksamheter. Lagstiftningen omfattar bland annat handelsplatser (till exempel köpcentrum, varuhus, gallerior, butiker och plats för torghandel. Som handelsplatser räknas även serviceinrättningar som frisersalonger, skönhetssalonger och annan hygienisk behandling, cykelverkstäder och banker med flera.

  I den så kallade pandemilagen (tillfällig covid-19-lag), som började gälla 10 januari 2021, finns regler för att förebygga smittspridning i olika verksamheter. Lagstiftningen omfattar bland annat verksamheter som hyr ut lokaler för privata sammankomster (till exempel festlokaler som hyrs ut, gemensamhetslokaler i hyres- och bostadsrättsfastigheter samt föreningslokaler).

  I den så kallade pandemilagen (tillfällig covid-19-lag), som började gälla 10 januari 2021, finns regler för att förebygga smittspridning i olika verksamheter. Lagstiftningen omfattar bland annat arrangemang som allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

  Regeringen har beslutat om ett stödpaket som ska gå till kulturen för kompensation för bland annat inställda och framskjutna evenemang.

  När det gäller hyresavtal med annan fastighetsägare än Hallstahammars kommun så uppmanar vi till att föra dialog med sin hyresvärd. Hallstahammars kommun har idag inga åtgärdspaket rörande andra fastighetsägare eller dess hyresgäster. Men vi rekommenderar att föra dialog med fastighetsägaren och ha kontakt med sitt försäkringsbolag.