Fler webbplatser

Information om verksamheter är stängda eller öppna

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

Här hittar du information om verksamheter som är tillfälligt stängda, helt eller delvis, för att minska smittspridning av coronavirus. Här finns också svar på frågor om verksamheter eller aktiviteter som håller öppet eller genomförs.

Kommer Skantzö­badet ha öppet trots att corona­pandemin pågår?

Ja. Badet är öppet från och med fredag 5 juni. Man har på badet tagit fram riktlinjer och restriktioner, till exempel om hur avstånd ska hållas. Allt för att du ska kunna besöka badet på ett tryggt och säkert sätt.

Säljer ni säsongskort till badet även i år?

Ja det gör vi. Vi har också förlängt perioden då du kan köpa kortet till ett rabatterat pris till och med söndag 7 juni 2020. Vi är medvetna om att myndighetsrekommendationer kan komma att begränsa antalet besökare samtidigt på badets område. Skulle tillfälliga besökstoppar göra att du inte kan utnyttja ett säsongskort fullt ut kommer inte någon återbetalning av köpta kort att ske. Vi kommer hantera att så många som möjligt ska kunna besöka oss genom noggrann kontroll vid in- och utsläpp.

Skulle kommande myndighetsrekommendationer göra att vi behöver stänga badet för säsongen i förtid kan det bli aktuellt med återbetalning för köpta kort. Om och hur detta sker beslutas och hanteras om det blir aktuellt.

Jag har en otrygg situation hemma och riskerar att utsättas för våld i min relation. Vart vänder jag mig?

Socialtjänsten och de som jobbar med våld i hemmet har öppet och verksamheten fortsätter. Det finns hjälp att få! Ring vår mottagningstelefon 0220‑242 07, som har öppet under kontorstid. Behöver du ringa under kvällar, nätter och helger finns socialjouren i Västerås, 021-39 20 66. I akutfall - ring 112!

Är Vallmobadet i Kolbäck öppet?

Nej. Från och med den 10 april har Vallmobadet stängt för säsongen för allmänheten. Alla grupper som berörs kontaktas direkt för information. Det går även bra att kontakta Vallmobadet på tfn. 0220‑242 99 eller e-post vallmobadet@hallstahammar.se om du har frågor.

Jag eller min förening brukar ha träning i skolans gymnastiksal – kan vi fortsätta med det?

Nej. Från och med den 6 april har kommunen stängt idrottshallarna för alla utom för skolans verksamhet (idrotts­undervisning). Alla nycklar till de olika lokalerna är spärrade och de nycklar som finns utlämnade ska återlämnas till kommunens föreningsbyrå.

Utomhusanläggningar, som Trollebo idrottsplats omfattas inte av stängningsbeslutet.

Seniorglädjes aktiviteter – vad händer med dem?

De aktiviteter som sker på våra mötesplatser för äldre; Hästhoven, Seniorfyran och Hjärtpunkten är inställda, vilket innebär att Seniorglädjes programpunkter inte genomförs och att gymmen stängs.

Kan jag äta på äldreboendenas restauranger?

Nej. Då Hallstahammars kommun infört besöksförbud på våra äldreboenden Äppelparken, Lövåsen och Strandgården (och även på gruppbostäder inom LSS) så är även restaurangerna på Äppelparken, Lövåsen och Strandgården stängda för besökande matgäster.

Ska jag gå på mitt in­bokade möte med hand­läggare?

Om du är frisk och inte har några sjukdomssymtom kan du träffa din handläggare. Du kan alltid ringa och resonera med handläggaren om du ska komma på besök eller om ni kan ta mötet på telefon eller skjuta fram mötet.

Observera att du inte ska komma på ett besök om du är sjuk eller har sjukdomssymtom (gäller även lindriga lindriga symtom).

Öppna förskolans verksamhet – är den igång?

Nej. Den öppna familjeverksamheten i Familjecentrums regi, där vårdnadshavare med barn i åldern noll till sex år träffas på vårdcentralen håller stängt tills vidare.

Är förskolorna och skolorna öppna?

Går Flex-, Service- och Brukslinjen som vanligt?

Ja, vår kollektivtrafik kör som vanligt. Observera att du ska stanna hemma om du är sjuk eller har sjukdomssymtom (gäller även lindriga symtom) och alltså inte resa med kollektivtrafiken då.