Fler webbplatser
Kris och säkerhet

Det är besöksförbud på våra boenden

Hallstahammars kommun har tills vidare infört besöksförbud på våra äldreboenden Äppelparken, Lövåsen och Strandgården och gruppbostäder inom LSS. Även restaurangerna på Äppelparken, Lövåsen och Strandgården håller stängt för besökande matgäster. Detta på grund av det rådande läget med coronaviruset.

Stoppskylt

Hallstahammars kommun beslutade torsdagen den 12 mars att införa besöksförbud på våra särskilda boenden inom äldreomsorg och gruppbostäderna inom LSS-verksamheten. Åtgärden är ett led i att skydda våra äldre och många gånger sköra invånare.

Kommunen följer därmed det rekommendationer som Region Västmanland gått ut med.

Undantag - besök hos svårt sjuka närstående

Undantag kan göras för närstående till personer som vårdas i livets slutskede. Om du har en närstående som får palliativ vård på något av våra boenden kan undantag göras från besöks­förbudet.

Du som vill besöka din svårt sjuka närstående ska kontakta boendets enhetschef. Ni kan då komma överens om hur besök ska genomföras. Observera att en förutsättning för sådana besök är att du inte har några luftvägssymtom, som hosta, förkylning eller ont i halsen.

Restaurangerna på äldre­boendena håller stängt

Även kommunens restauranger på äldreboendena Äppelparken (Restaurang Smedjan), Lövåsen och Strandgården håller tills vidare stängt för utomstående matgäster.

Mer information