Fler webbplatser

Snabbtjänsten - en förenklad form av hemtjänst

Telefon: 0220-24000
E-post: kundcenter@hallstahammar.se
Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

Öppettider i kundcenter
1 sept - 31 maj (vintertid)
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

1 juni - 31 augusti (sommartid)
Måndag-torsdag 08.00-16.00
Fredag 08.00-15.00

Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

Snabbtjänsten är en förenklad form av hemtjänst för dig över 75 år. Vi hjälper dig med hushållssysslor i form av städning, tvätt, inköp och trygghetslarm. Du kan utnyttja snabbtjänsten i upp till åtta timmar per månad och betalar på samma sätt som för vanlig hemtjänst. När du beställer Snabbtjänsten gör vi ingen biståndsprövning.

Snabbtjänsten är till för dig som är över 75 år och klarar dig själv hemma men skulle behöva hjälp med städning, tvätt och/eller inköp någon gång i månaden. Du kan också enkelt beställa trygghetslarm och/eller matdistribution på samma sätt. Matdistribution innebär att vi kör hem färdiga matlådor till dig.

Snabbtjänsten utan biståndsbeslut – hemtjänsten med biståndsbeslut

Skillnaden på snabbtjänst och hemtjänst ligger framför allt i omfattningen. Snabbtjänst är hjälp maximalt åtta timmar per månad. För snabbtjänsten behövs ingen biståndsprövning utan du bestämmer själv vad du har behov av. Behöver du mer hjälp än så, eller mer omfattande hjälp med exempelvis personlig omvårdnad, måste istället en traditionell biståndsprövning för hemtjänstinsatser göras.

Observera att om ni är två (eller flera) i hushållet och den ena är pigg nog att städa och tvätta så räknar vi med att den personen sköter vardagen. Därför erbjuder vi normalt inte Snabbtjänsten i de fallen.

Kostnad som för traditionell hemtjänst och maxtaxan gäller

Du betalar för tjänsterna på samma sätt som du betalar för kommunens övriga hemtjänst. Baserat på dina inkomster och utgifter gör vi en beräkning på hur mycket du ska betala. Förenklat kan man säga att om du har låg inkomst så betalar du lite eller ingenting för tjänsten och har du hög inkomst betalar du mer, men aldrig mer än den nationella maxtaxan som är ett högkostnadsskydd.

Mer information och beställning av Snabbtjänsten

Kommunens kundcenter hjälper dig med beställning av Snabbtjänsten och kan också svara på frågor samt hjälpa dig vidare till rätt person för ännu mer information.