Fler webbplatser

Mötesplatser och aktiviteter för äldre

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Befattning: Aktivitetshandledare Seniorglädje
  E-post: seniorgladje@hallstahammar.se

  Du når våra aktivitetshandledare på direktnummer 0220‑241 23, 0220‑241 21 eller 0220‑244 35

  Mötesplatserna Hästhoven på Hästhovsvägen 1E, Seniorfyran på Trädgårdsgatan 4 i Hallstahammar samt Myran på Vallbygatan 17 och Hjärtpunkten på Hagvägen 3 i Kolbäck är till för dig, senior och pensionär. Här ordnar Hallstahammars kommun med de kommunala verksamheterna Seniorglädje och anhörigstöd aktiviteter, och platserna är träffpunkt för både gammal och ny vänskap. Seniorfyran är för närvarande stängt då hissbyte pågår i fastigheten.

  Seniorer som tränar balans

  Ett brett utbud av aktiviteter med Seniorglädje och andra

  Den kommunala verksamheten Seniorglädje ordnar aktiviteter för dig som är årsrik i Hallstahammars kommun. Det kan vara i form av träning, sittande gymnastik, kursverksamhet, trivselträffar och temafester, underhållning, allsång, utflykter och mycket annat som bidrar till att höja livskvaliteten och sätta guldkant på tillvaron.

  På mötesplatserna kan du förutom att delta i aktiviteter bara komma och ta en kopp kaffe och småprata.

  Seniorglädje samarbetar bland annat med väntjänsten, anhörigstöd, kyrkan, slöjdarföreningen, Pensionärernas Riksorganisation (PRO) , SPF Seniorerna vid olika evenemang och aktiviteter. De olika föreningarna och organisationerna håller även i egna aktiviteter så som bridge, squaredans samt ordnar föreläsningar dit alla är välkomna, oavsett om du tillhör någon förening eller organisation.

  Att besöka våra mötesplatser är gratis, och för aktiviteter och fika tar vi ut ett självkostnadspris.

  Aktuellt program för Seniorglädje

  Du hittar Seniorglädjes aktiviteter här på kommunens webbplats och på Seniorglädjes Facebooksida. Aktiviteterna annonseras också under Idag-spalten i Vestmanlands Läns Tidning (VLT). Programmet finns även utlagt i de olika möteslokalerna och på kommunens äldreboenden.

  Eget gym för seniorer

  På Hästhovens mötesplats finns vårt populära seniorgym där du som pensionär får träna gratis på egen hand alla dagar i veckan mellan klockan på 08.00 och 18.00. Sjukgymnast finns på plats vissa dagar att instruera och ge tips och råd. För dig som tycker om att basta finns möjlighet att boka bastun på Hästhoven för ett bastubad.

  Även på Hjärtpunkten finns möjlighet till egen träning och personal finns på plats vissa dagar att instruera och ge tips och råd. Hjärtpunkten är öppen mellan klockan 08.00 och 20.00.

  Du kan låna lokal och ordna aktiviteter

  Kommunens seniorlokaler är till för att användas. Du som vill ordna aktiviteter för andra seniorer, kanske i form av studiecirklar, föreläsningar eller att du på annat sätt vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter i någon form av arrangemang, kan kostnadsfritt låna någon av möteslokalerna. Kravet för att få låna lokaler är att alla är välkomna oavsett förening. Bara man är pensionär.

  Kontakta aktivitetshandledarna eller kommunens kundcenter för information om när lokaler är lediga. Aktivitetshandledarna når du oftast på telefon måndag-fredag mellan klockan 08.00 och 09.30. Det går även bra att e-posta.

  Sätt att ta sig till mötesplatserna

  Förutom med den ordinarie kollektivtrafiklinjen, linje 120 kan du ta dig till mötesplatserna antingen med Servicelinjen, som går en rutt på fasta tider men med flexibla hållplatser, eller med Flexlinjen som kommer och hämtar hemma och tar dig ända fram till möteslokalen.

  Observera att all kollektivtrafik i Hallstahammars kommun är avgiftsfri.