Fler webbplatser

Strömsholm

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Befattning: Besöksnäringsutvecklare
  Telefon: 0220-24663
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  I den södra delen av kommunen ligger Strömsholm där du hittar en unik miljö runt Strömsholms slott, ridskolan och kanalen.

  Hästhoppning framför Strömsholms slott

  Strömsholm är platsen där historia skrevs redan när Gustav Vasa anlade den första grunden till de nuvarande vackra kungliga slottet Strömsholms slott redan under det tidiga 1500-talet. Här är hästar ett naturligt inslag överallt då Strömsholm är ett centrum för ridsport och varje år arrangeras Strömsholmsdagarna då du kan få uppleva en hel vecka med hästtävlingar i en unik miljö.

  Strömsholm förknippas för många med hästar och ett magnifikt gult kungligt slott, Strömsholms slott. På Strömsholm ligger en av Sveriges populära utbildningar inom hästsport. Här utbildar man framtidens ridinstruktörer och hovslagare. Stallarna på Strömsholm är öppna för allmänheten och du kan besöka verksamheten mellan 08.00-16.00 varje dag.
  På Strömsholm hittar du även ett av Sveriges mest avancerade djursjukhus för smådjur och hästar, Evedensia djursjukhus.

  Hästmuseum

  Sommaren 2018 var kronprinsessan Victoria på plats och invigde Sveriges första Hästmuseum. Ett museum i en annorunda miljö, öppet dygnet runt alla dagar i veckan. Det finns 5 olika slingor på området som du kan gå med hjälp av din smatrphone. Du laddar ner appen (finns där appar finns) och sedn kan du ta dig runt på området och lyssna till historian och anekdokter som utspelats på Strömsholm. Slingorna är av varierande längd och utgår från Knytpunkten på stallbacken. Slingan som går på Österängen (bakom Strömsholms slott) går att börja vid slotts trappan. En fysisk karta med information på svenska finns att hämta på de flesta ställerna i Strömsholm, kartan ligger även med i appen på din telefon.

  För närvarande finns informationen endast på svenska.

  Destination Strömsholm

  Destination Strömsholm är en idiell företagarorganisation som samverkar kring marknadsföring av Strömsholm och dess närområde ur ett besökarperspektiv/turism. Aktiviteter om vad du kan se och göra hittar du på föreningens hemsida eller via föreningens Facebooksida.