På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Läs mer om cookies
- Startsidan
- > Företagare
- > Regler, tillstånd och tillsyn
- > Livsmedelsverksamhet
Livsmedelsverksamhet
Här har vi samlat information till dig som driver eller vill starta en livsmedelsverksamhet. Det är kommunens bygg- och miljönämnd som har tillsynsansvaret för livsmedelsverksamheter. Bygg- och miljöförvaltningen och de tjänstepersoner som jobbar i förvaltningen, till exempel miljöinspektörer, är de som utför tillsynen i kommunen för att kontrollera att lagar och regler följs. Ofta gör inspektörerna platsbesök, men tillsynen kan också ske på andra sätt.
Nya krav på återanvändning
Från och med 1 januari 2024 ska restauranger, kaféer, livsmedelsbutiker och andra serveringsställen kunna erbjuda mat och dryck för take away i muggar och matlådor som kan återanvändas.
-
Starta eller ändra livsmedelsverksamhet
Registrering av livsmedelsverksamhet, ändring av livsmedelsverksamhet, registrering av dricksvattenb... -
Livsmedelskontroller
Livsmedelskontroll, vad kontrolleras, hur går en kontroll till, vad är en avvikelse, publicering av ... -
Rätt mat på tallriken
Skyddade beteckningar, falska påståenden, rätt information, ursprungsbeteckning, geografisk beteckni... -
Avgifter, klassning och livsmedelstaxa
Riskklassning, risker, information, erfarenhet, årlig avgift, extra offentlig kontroll
Saknar du något på sidan? Kontakta:
Senast uppdaterad: