Fler webbplatser

Störningsinformation

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  På den här sidan informerar vi om olika händelser som kan på­verka och störa fram­­komlig­heten i kommunen. Du får också information om annat som kan på­verka ditt dagliga liv, som avstängt vatten, el­avbrott och fel på telefoni­tjänster, gatu­belysning, fjärr­­värme eller internet­­upp­koppling och bred­­band.

  22-23/7 2024

  Avstängning av plankorsning i Riset Hallstahammar
  Mellan kl. 22.30 den 22/7 och 02.30 den 23/7 stängs plankorsningen på Ekebyvägen i Riset av. Omledning sker, se bild nedan. Avstängningen beror på underhåll av spåret. Vägsamfälligheten är informerad.

  Omledningsväg vid avstängning av Ekebyvägen

  Juli-september 2024

  Schaktningsarbeten Eriksbergsvägen
  Schaktningsarbeten för vatten och avlopp på Eriksbergsvägen (se karta) påverkar framkomligheten (och parkeringsmöjligheter) till vissa fastigheter och företag i området (Eriksbergsområdet vid E18). Skyltar visar omledning.

   

  Arbetet kommer pågå till slutet av september.

  augusti-september 2024

  Inställda tågavgångar mellan den 11 augusti och 29 september

  Mellan den 11 augusti och 29 september kommer ett antal tågavgångar mellan Fagersta och Västerås att ställas in, på grund av banarbeten och personalbrist hos VR, som är utförare för Tåg i Bergslagen.

  Sedan tidigare är ett antal tågavgångar från Fagersta och Västerås ersatta med buss. Några av dem kommer från den 11 augusti att trafikeras med tåg, medan andra fortsatt kommer att ersättas med buss.

  VL kommer sätta in extra ersättningsbussar för att minimera påverkan för resenärer till och från Hallstahammars kommun. För uppdaterad information, följ informationen på www.vl.se

  År 2022-2025

  Motorvägsbygge E18
  Trafikverket bygger om cirka 25 kilometer av E18 till motorväg. Delar av arbetet sker inom Hallstahammars kommuns gränser. Framkomligheten påverkas under tiden som arbetet pågår, exempelvis kan köer uppstå vissa tider.

   

  Observera att passager och vägtunnlar som passerar under E18 har stängts av eller kan komma att stängas av under vägarbetets gång. Trafikverket skyltar med omledningar och alternativa vägar där avstängningar finns.

  Några allmänna "kom ihåg-tips" vid vägarbeten:

  • Visa alltid hänsyn. Kör sakta och uppmärksamma tillfälliga trafikhänvisningar. Tänk på säkerheten både för de som arbetar vid vägarbetet men också för dina medtrafikanter. Om du har möjlighet, välj en annan väg.
  • Framkomligheten begränsas. Du kan behöva parkera din bil utanför tomten om vårt arbete blockerar din infart.
  • Säkerhet vid avspärrat område. För din och vår säkerhet ber vi dig att inte vistas innanför avspärrat arbetsområde. Föräldrar, håll gärna ett extra vakande öga på barnen.

  Några allmänna "kom ihåg-tips" vid vattenavstängning

  • Tappa gärna upp vatten i förväg
   Inför ett planerat arbete på vatten- och avloppsnätet får de boende i området som berörs direktinformation i brevlådan. En lämplig åtgärd är att du inför vattenavstängningen tappar upp några liter vatten att använda i hushållet.
  • Vanligt att vattnet miss­färgas efter ett lednings­arbete
   Efter att en vattenledning varit avstängd kan missfärgat eller grumligt vatten förekomma när vattnet kopplas på igen. Detta är ofarligt men vi rekommenderar att du låter vattnet rinna ett tag och spolar ordentligt innan du använder det. Det är även bra att vara uppmärksam på missfärgat vatten om du ska tvätta ljusa kläder eller textilier.

  Under den här rubriken informerar vi om vi har fel på gatubelysning eller annan belysning som Hallstahammars kommun ansvarar för. Om du upptäcker belysning som inte fungerar är vi tacksamma om du felanmäler detta via kommunens e‑tjänst.

  Under den här rubriken informerar vi om vi har fel på kommunens telefonisystem, och det därför inte skulle gå att ringa till Hallstahammars kommun.

  Utropstecken i röd pratbubbla - indikerar varning och uppmärksamhet!