Fler webbplatser

Fiske

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Är du fiskeintresserad finns många möjligheter att fiska i Hallstahammars kommun. Fisk finns naturligt i Kolbäcksån och Mälaren. Fiskeklubben planterar också ut ädelfisk i både Skantzsjön och i Gropen som ligger i närheten av Strömsholms golfklubb och golfbanan i Mölntorp. Fisket i Mälaren är fritt så länge man håller sig till handredskap som metspö och kastspö. Däremot krävs fiskekort för fiske i och längs med Kolbäcksån samt i övriga vattendrag inom kommunen.

  Fiskekort krävs överallt förutom i Mälaren

  I Hallstahammars kommun krävs det fiskekort när du fiskar i de olika vattnen längs med Kolbäcksån. Fiskekortsområdet sträcker sig från Mälaren i söder till Buren i norr.

  Det är lite olika regler beroende på vart du fiskar. Skantzsjön och Kolbäcksåns nedre fiskevårdsområde kontrolleras och sköts av SFK Atletfiskarna. Även ädelfisket i Gropen, Kolbäck sköts av föreningen. Det är genom dem som du löser fiskekort och får aktuell information om fiskebeståndet.

  När det gäller fiske i Sörkvarnforssen så sköts det av en privat aktör, Sörqvarnforsens sportfiske. För att fiska i forsen krävs att du kontaktar företaget och köper ett speciellt kort för de vattnen.

  För fiske i Mälaren krävs inget fiskekort. Tänk på att det från slottsvallen i Strömsholm inte är tillåtet att fiska.

  Familjedag i Hallstahammars gästhamn

  Atletfiskarna brukar under hösten (augusti/sepember) anordna en familjedag vid gästhamnen i Hallstahammar som är mycket omtyckt.