Fler webbplatser

Fiske

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Är du fiskeintresserad finns många möjligheter att fiska i Hallstahammars kommun. Fisk finns naturligt i Kolbäcks­ån och Mälaren. Fiskeklubben planterar också ut ädelfisk i både Skantzsjön (enbart för klubbmedlemmar) och i Gropen som ligger i närheten av Ströms­holms golfklubb och golfbanan i Mölntorp. Fisket i Mälaren är fritt så länge man håller sig till handredskap som metspö och kastspö. Däremot krävs fiskekort för fiske i och längs med Kolbäcks­ån samt i övriga vattendrag inom kommunen.

  Fiskekort krävs överallt förutom i Mälaren

  I Hallstahammars kommun krävs det fiske­kort när du fiskar i de olika vattnen längs med Kolbäcksån. Fiske­korts­området sträcker sig från Mälaren i söder till Buren i norr. För fiske i Mälaren krävs inget fiskekort. Tänk på att det inte är tillåtet att fiska från slottsvallen i Strömsholm.

  Atletfiskarna ansvarar för fiske i Kolbäcksån, Kolbäcks­gropen och Skantzsjön

  Kolbäcksåns nedre fiskevårdsområde kontrolleras och sköts av SFK Atlet­fiskarna. Även ädelfisket i Kolbäcksgropen sköts av föreningen. Det är genom föreningen du löser fiskekort och får aktuell information om fiskbeståndet.

  Atletfiskarna ansvarar också för fisket i Skantzsjön. Observera dock att Skantzsjön är ett klubbvatten. Det innebär att enbart medlemmar i föreningen Atletfiskarna får fiska där.

  Sörqvarnforsens sportfiske ansvarar för fiske i Sörkvarns­forsen

  För fiske i Sörkvarnforsen ansvarar privata aktören Sörqvarnforsens sportfiske. I detta område är enbart flugfiske tillåtet och det krävs fiskekort som du köper av Sörqvarnsforsens sportfiske.

  På Sörqvarnsforsens webbplats finns information: