Fler webbplatser

Söka utbildning efter gymnasiet

  Många fortsätter studera efter gymnasiet. Det finns både högskole- och universitetsutbildningar att söka samt även olika yrkesutbildningar som inte är på högskolenivå.

  Om du ska söka till universitet eller högskola måste du ha ett betygsdokument som heter Examensbevis eller Slutbetyg. Övriga betygsdokument, som Studiebevis, Samlat betygsdokument eller Utdrag ur betygskatalog är inte tillräckligt.

   

  Ofta finns ditt slutbetyg eller examensbevis (och även andra dokument, som akademiska meriter och resultat från högskoleprov) redan i den nationella betygsdatabasen. I de fallen behöver du själv inte skicka in betygen när du söker till högskola eller universitet.

   

  Har du däremot betyg eller andra dokument från utländska utbildningar kan du behöva skicka in (ladda upp) dem när du ska ansöka om plats på högskola eller universitet.

  Högskoleprovet är ett frivilligt prov. Om du skriver det deltar du i fler urvalsgrupper i antagningen till högskola och universitet. Det ökar dina chanser att komma in på de flesta utbildningar. Provet skrivs två gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten.

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Telefon: 0220-24782
  E-post: vuxenutbildningen@hallstahammar.se
  Besöksadress: Industrigatan 1C, Hallstahammar

  OBS! Använd i första hand mejl vid kontakt med studie- och yrkesvägledaren. Personliga besök sker endast efter tidsbokning.

  Kontakta kommunens kund­center som lotsar dig vidare, eller kontakta studie- och yrkes­vägledare direkt. Läs också information på webben.