Fler webbplatser

Korttidshem - miljöombyte för dig som omfattas av LSS

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Befattning: Biståndshandläggare för insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)

  Direktnummer: 0220‑243 28 eller 0220‑248 13.

  För att besöka handläggare behöver du boka en besökstid. Får du inte svar på LSS-handläggarens telefon kan du ringa till kundcenter, tfn. 0220‑240 00 som hjälper dig vidare.

  Namn: Ulrica Peschau
  Befattning: Enhetschef (LSS) för korttidsvistelserna Pluto och Tellus, korttidstillsyn Klubben, gruppbostaden Glimten, servicebostaden Snevringevägen och boendestöd. Även enhetschef för kontaktpersoner.
  Telefon: 0220-24725
  E-post: ulrica.peschau@hallstahammar.se
  Besöksadress: Smörblommevägen 12, Hallstahammar

  Du som har en funktions­nedsättning kan behöva komma hem­ifrån för att se andra miljöer, få avkoppling och möjlighet till personlig utveckling. Kort­tids­vistelse går att få både i ett särskilt kort­tids­boende, hos en annan familj, så kallad stöd­familj eller kanske som en läger­vistelse. När du åker iväg på din vistelse får också föräldrar och anhöriga av­lastning. Kort­tids­vistelse kan du få som en regel­bunden hjälp, men också till­fälligt eller vid oförut­sedda händelser. Insatsen riktar sig till dig som om­fattas av lagen om stöd och service till vissa funktions­hindrade, LSS.

  Kommunens korttidshem Pluto ligger barnvänligt med närhet till lekplatser, skog och mark.

   

  När ditt barn beviljats vistelsen på Pluto planerar handläggare, de som jobbar på Pluto och familjen gemensamt hur vistelsen ska gå till. Ditt barn får en fadder och skolas sedan in i den takt som passar ditt barn. Målet med vistelsen är att det ska vara så likt hemma som möjligt.

  Kommunens korttidshem Tellus ligger i ett lugnt område, nära till skog och mark men också till linje 120:s busshållsplats.


  När du beviljats vistelsen på Tellus planerar handläggare, de som jobbar på Tellus, du och dina närstående gemensamt hur vistelsen ska gå till. Du kan till exempel komma till Tellus direkt efter skolan eller din dagliga sysselsättning, men även på helgerna. Målet med vistelsen är att det ska vara så likt hemma som möjligt.


  På Tellus kan du träna dig i att flytta hemifrån och prova hur det är att bo på egen hand. De som jobbar på Tellus hjälper dig med sysslor som behöver göras i ett eget hem så att du själv får träna inför den dag du är redo att flytta.

  Du, dina föräldrar eller annan företrädare ansöker om att få en korttids- eller lägervistelse hos en LSS-handläggare. Hand­läggaren gör en utredning om vilka behov du har och fattar beslut om vilken insats du kan få.

  När ansökan kommit in tar en LSS-handläggare kontakt för ett personligt möte. Du är också välkommen att kontakta kommunens LSS-handläggare om du har frågor om hur du ansöker.

  Det beslut som handläggaren fattat, alltså det som handläggaren bestämt ska du få ett papper på. Är du inte nöjd med beslutet kan du överklaga.