Fler webbplatser

Om vattenläcka uppstår eller vattnet stängs av

  Namn: Mälarenergi kundsupport
  Telefon: 021-395050
  E-post: post@malarenergi.se

  Felanmälan dygnet runt 021-18 19 00

  Mälarenergi Vatten AB sköter vatten och avlopp i Hallstahammars kommun.

  Det händer att läckor uppstår på det kommunala vattenledningsnätet eller att vattnet av andra anledningar kan behöva stängas av tillfälligt. Om du upptäcker en vattenläcka felanmäler du detta till Mälarenergi.

  Felanmälan

  Driftinformation

  Att tänka på om vattnet stängs av

  • Om vattenledningsarbetet är planerat informerar vi om detta i förväg. Du har då möjlighet att tappa upp vatten i dunkar och andra kärl.
  • Skulle en större vattenläcka uppstå och vattnet stängas av under längre tid ställs dricksvattentankar ut på olika ställen i kommunen.
  • Under tiden ledningsarbete pågår och vattnet är avstängt bör du vara noga med att stänga alla kranar i hemmet. Risk finns annars att vatten sprutar ut okontrollerat när vattnet slås på igen och vattentrycket återkommer.
  • När arbetet med ledningsnätet är avslutat och vattnet kopplas på igen kan vattnet ibland vara grumligt eller missfärgat. Dessa missfärgningar är ofarliga och försvinner då du låter vattnet spola igenom kranen lite extra.
  • Missfärgat vatten kan färga av sig på vita eller ljusa kläder vid tvätt, så rekommendationen är att avvakta med tvätt av ljusa kläder tills vattnet återfått normal klarhet.