Fler webbplatser

Uppdrag som ledsagare

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Som ledsagare behöver du inte ha någon speciell utbildning eller erfarenhet. Det är ditt engagemang och att du vill stötta en person i dennes vardag som är viktigt, men det kan finnas tillfällen då det är bra med extra kunskap om funktions­ned­sättningen. Vi behöver både män och kvinnor i alla åldrar som följeslagare, men du måste vara minst 18 år. 

  Du följer med den du stöttar till ställen och aktiviteter

  Att vara ledsagare innebär att du följer med den du stöttar till ställen och aktiviteter. Det kan till exempel vara besök hos släkt och vänner, bio-, teater, biblioteksbesök, åka till träning eller andra fritidsaktiviteter, gå till läkaren, tandläkaren eller frisören – allt beroende på vad hen har för önskemål.

  Du följer med som ett extra stöd och får betalt per timme du arbetar. Dessa timmar är inte schemalagda, och antalet timmar per vecka eller månad är beroende på hur många timmar den du är ledsagare till är beviljad. Timmarna är ofta fördelade på kvällar och helger.

  Ledsagarservice är en insats som är avsedd för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. För att beviljas ledsagarservice måste personen som får servicen ingå i någon av de personkretsar som finns under LSS (Lag om stöd och service för vissa funktionshindrade) eller ingå under SoL (Socialtjänstlagen).

   

  Anmäl ditt intresse så berättar vi mer

  Om du är nyfiken och vill veta mer om hur det är att vara ledsagare är du välkommen att höra av dig till oss. Kundcenter hjälper dig att komma i kontakt med rätt person som kan berätta mer och ta emot din intresseanmälan.

  Uppdrag kräver utdrag från belastningsregistret

  Utdrag från belastningsregistret skickar du in till arbetsgivaren när du valts ut för att anställas eller fått ett uppdrag, inte när du söker jobbet. Tänk på att blanketten ska vara underskriven för hand.