Fler webbplatser

Allmän avgiftsfri förskola

  Telefon: 0220-24000
  E-post: kundcenter@hallstahammar.se
  Besöksadress: Norra Prästgårdsgatan 1, Hallstahammar

  Postadress: Hallstahammars kommun, 734 80 Hallstahammar

  Öppettider i kundcenter
  1 sept - 31 maj (vintertid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.30
  Fredag 08.00-16.00

  1 juni - 31 augusti (sommartid)
  Måndag-torsdag 08.00-16.00
  Fredag 08.00-15.00

  Kundcenter har kvällsöppet för besök till klockan 20.00 vid kommunfullmäktiges sammanträden.

  Observera att i anslutning till vissa helgdagar kan kundcenter stänga tidigare.

  Förskolan är frivillig, men är alla barns rätt när de är mellan ett och fem år. Även barn som söker asyl har rätt till förskola på samma villkor som andra barn i Sverige. Förskolan med sin egen läroplan är början på det livslånga lärandet. Förskolan är också platsen där ditt barn får trygg omsorg då du arbetar eller studerar.

  Den allmänna avgiftsfria förskolan för barn mellan tre och fem år

  Alla barn har rätt till avgiftsfri förskola från och med höstterminen när barnet fyller tre år. Den avgiftsfria förskolan omfattar 525 timmar per läsår och följer grundskolans terminstider. Den allmänna avgiftsfria förskolan pågår mellan klockan 08.30 till klockan 11.30 måndagar till och med fredagar. Lunch ingår inte i den allmänna avgiftsfria förskolan.

  Du som redan har ditt barn i förskolan, mer än tre timmar per dag, behöver inte göra något den dag ditt barn fyller tre år. Du kommer automatiskt att få en avgiftsreducering (lägre kostnad) som motsvarar den avgiftsfria allmänna förskolan.

  Anmäl och ansök om plats

  Du som önskar anmäla ditt barn till den avgiftsfria allmänna förskolan för start höstterminen ditt barn fyller tre år, behöver göra det senast den 15 april.